Tiel’72 wint uiteindelijk overtuigend van ACKC | Korfbalvereniging Tiel'72

De zaalcompetitie begon afgelopen 27 november, maar dit was tegelijkertijd de voorlopig laatste competitiewedstrijd in de zaal vanwege de nieuwe maatregelen. Voor Tiel’72 2 stond een uitwedstrijd tegen DSC in Eindhoven op het programma, voor Tiel’72 1 een bezoek aan ACKC in Giessen.

Omdat niet bekend was hoe de competitie verder zal verlopen, was er alles aan gelegen om de punten mee naar huis te nemen. Ook deze wedstrijd werd weer live gestreamd door Hanny, dank daarvoor!

Het lukte Tiel’72 2 niet om de punten mee naar huis te nemen. De ploeg verloor met 14-11 van DSC 4. Het lukte niet om niet als in de voorbereiding veel te scoren.

Na een nuttige voorbereidingsperiode voor Tiel’72 1 waarbij er naast veel getraind en geoefend, er ook veel gepraat werd. De ploeg heeft duidelijke doelen voor de zaalcompetitie. Eenvoudiger winnen van, op papier, “mindere” tegenstanders is er daar een van. Daar kon vandaag gelijk aan gewerkt worden.

De start van de wedstrijd was echter voor ACKC, Tiel ’72 had moeite om de mand te vinden en een 4-0 achterstand was het gevolg. De Tielenaren hadden weliswaar het veldoverwicht en waren op alle fronten sterker, maar het lukte moeizaam om de bal daadwerkelijk door de mand te krijgen. Iets wat van wezenlijk belang is om de wedstrijd te winnen. Tiel rechtte zijn rug en via 4-3 en 5-5 stond een tussenstand van 9-7 voor ACKC op het scorebord. Een tussenstand waar men in de Tielse kleedkamer niet blij mee was. Twee keer zoveel kansen als de tegenstander, en toch achterstaan.

Na rust was het direct 3 keer raak voor Tiel, en tot 10-12 in het voordeel van Tiel ’72 kon ACKC nog enigszins bijblijven. Dat de laatste 7 goals van de dames komen was geen toeval. Zij steken in goede vorm en het is een kracht van Tiel om over alle schijven elke week weer te scoren. Via 12-16 en 15-19 stond uiteindelijk de eindstand van 16-21 op het scorebord.

Uiteindelijk een goede prestatie met veel gecreëerde kansen, al hadden we gehoopt eerder het verschil te kunnen maken.

Voor zowel Tiel’72 1 als Tiel’72 2 staan er wedstrijden tegen Juliana 1 en 2 op het programma, maar wanneer en of deze wedstrijden gespeeld gaan worden is op dit moment nog niet bekend. We hopen jullie snel weer te kunnen zien langs de lijnen, en als dat niet kan dan via de livestream!

Doelpuntenmakers: Femke (5), Jennifer (3), Pascal (3), Jesper (3), Naomi (2), Thomas (2), Silvia, Joost, Sierd