Tiel’72 verliest kletsnat en zwaarbevochten duel tegen Animo | Korfbalvereniging Tiel'72

Na een prima debuut van de selectieteams van Tiel’72 was er drang naar meer. Het tweede team ging volle bak om vier punten uit twee wedstrijden te halen. Ondanks veel strijd wist de ploeg van Kalijn van Harten de punten niet in Tiel te houden en werd er afgefloten met een 14:16 eindstand in het voordeel van KVA. De ploeg van André van de Haar mocht zich opmaken voor een Betuwse Derby tegen Animo. De weersomstandigheden waren in niemands voordeel. De eindstand helaas wel, 10-19 voor de bezoekers.

In de voorbereiding van ons tweede team was al meegenomen dat KVA een ploeg zou zijn dat extreem zou gaan achter verdedigen; deze voorspelling kwam uit. Ondanks dat Tiel 2 rustig bleef spelen en vaak de goede kansen uitzocht, werd er niet gescoord. KVA nam een voorsprong van 1-2. Toen wist Tiel de korf te vinden en maakte er 4-2 van. Helaas werd die voorsprong weggegeven, in de rust was het 8-7.

Na de rust bleven beide teams scoren. Opeens liep KVA weer uit en werd het 10-12. Tiel 2 kon de schade terugbrengen tot 14-14. Helaas werd er daarna aan de Tiel kant niet meer gescoord en werd het een eindstand van 14-16.

Vooraf aan de wedstrijd is er door beide partijen genoeg aandacht gegeven aan deze Betuwse Derby. Het vlaggenschip moest hard werken om de korf te vinden en in het eerste deel van de wedstrijd bleef het een enorm spannend duel. Er werd niet alleen aanvallend hard gewerkt, ook de verdediging hield de boel lang op slot. Nadat Mariska de 4-5 in de mand legde stokte het aanvallend. Van deze droogte maakte Animo volwassen gebruik en gingen beide ploegen aan de thee met een ruststand van 4-9.

Ook in de tweede helft was Animo het doelpunten maken niet verleerd en wisten ze zelfs de score uit te bouwen naar 6-14. Aan de kansen lag het niet bij de Tielenaren, zij wisten alleen het gat van de korf niet te vinden. Om Animo wat meer te ontregelen werden Tijn, Anouk, Tim en Kim ingebracht. Zij voerden hun taak met verve uit en konden zelfs nog hier en daar een doelpuntje meepikken. Maar helaas geen overwinning. De scheidsrechter floot af, het scorebord toonde een 10-19 stand voor Animo en iedereen ging gauw naar binnen voor een warme hap of een droge onderbroek.