Vertrouwens­contactpersoon | Korfbalvereniging Tiel'72

Vertrouwens­contactpersoon

Waarom is een vertrouwenscontactpersoon nodig binnen Tiel 72?
Het is belangrijk dat de leden van Tiel `72 rekening houden met de grenzen van anderen. Iedereen mag aangeven waar zijn of haar persoonlijke grens ligt, zonder dat daar flauw of raar over gedaan wordt. De vereniging moet immers voor iedereen veilig, vertrouwd en plezierig zijn. Sporters die last hebben van (seksuele) intimidatie, pestgedrag of geweld, kunnen dat het beste uitspreken. Het liefste tegen degene die het doet, maar als dat niet helpt of de sporter durft dit niet, dan kan hij of zij het beter vertellen aan iemand anders. Thuis of op de club. 

Binnen de club kan dat bij de vertrouwenscontactpersoon ( VCP). De VCP is binnen de sportvereniging het eerste aanspreekpunt voor iedereen die te maken heeft met Seksuele Intimidatie of ander ongewenst gedrag (pestgedrag of geweld) en hier met iemand over wil praten. De VCP is er voor sporters, ouders van sporters, toeschouwers, kaderleden, vrijwilligers, bestuur, etc.

Sander Mijdam heeft de cursus vertrouwenscontactpersoon met goed gevolg afgesloten. Via het mail adres : vertrouwenscontactpersoon@tiel72.nl  kunnen leden terecht met vertrouwelijke vragen en wordt er contact met je opgenomen als er een bericht binnenkomt.