Algemeen | Korfbalvereniging Tiel'72

Algemeen

Correspondentie-adres:
Rian Wilzing, secretaris
Praam 92
4002 GG Tiel

Mathijs Ramaker, voorzitter
06-51131718

Tiel ’72 speelt op het Sportpark RAUWENHOF aan de Beethovenstraat in Tiel, waar we het gehele veldseizoen op kunstgras spelen.
Sportpark Rauwenhof
Beethovenstraat 18
4003KX Tiel
0344-621001

Shirt: Oranje/Zwart
Broek: Zwart
Kousen: Zwart

Vanaf welke leeftijd kan je bij Tiel korfballen?
Eigenlijk vanaf het moment dat je in staat bent om te spelen met een bal kan je bij Tiel’72 al terecht bij de Kangoeroes. Kinderen leren daar met speciaal aangepast materiaal de eerste beginselen van de korfbalsport. Zo zijn de korven extra groot en de palen veel lager. Vanuit de KNKV (de korfbalbond) wordt er ook speciale aandacht aan de Kangoeroes besteed.
Na de Kangoeroes krijgt men de F-jeugd van 6-8 jaar, die bij Tiel aan de competitie deelnemen. In de E spelen de kinderen van 8-10 jaar. De grotere pupillen spelen in de D-jeugd. De leeftijdsgroep van deze jeugd is 10-12 jaar. De C-jeugdteams (12-14 jaar) spelen al op de hoogst mogelijke paal in het korfbal. Deze paal heeft een hoogte van 3,5 meter. Tiel’72 heeft ook B-jeugd (14-16 jaar) en A-jeugd (16-18 jaar). Deze laatste groep is de verbinding tussen jeugd en senioren. De senioren zijn de oudste groep spelers. Men kan hier kiezen om op zaterdag wedstrijdkorfbal of breedtekorfbal te spelen. Naast de senioren heeft Tiel’72 ook een gezellige recreanten groep en tevens een Midweekteam. Het Midweekteam speelt zijn wedstrijden door de week in plaats van op zaterdag.

Rijden naar uitwedstrijden?
Evenals vorig seizoen moeten we een beroep doen op ouders die naar de uitwedstrijden willen rijden. Dit staat aangeschreven bij het wedstrijdprogramma. Er staan bij de meeste wedstrijden drie ouders vermeld voor het vervoer bij de wedstrijden. Dit is op verzoek van het afgelopen seizoen, toen niet alle reserves meekonden. Het kan dus voorkomen dat er meerdere keren gereden moet worden. Er is geprobeerd alles zo eerlijk mogelijk te verdelen.