G-korfbal | Korfbalvereniging Tiel'72

Dit jaar zijn we gestart met de eerste trainingen G-korfbal, maar helaas kwamen we al vrij snel stil te liggen door het coronavirus. Inmiddels is het nieuwe seizoen gestart! Elke woensdagavond ben je van harte welkom op het sportveld aan de Beethovenstraat voor onze G-korfbaltraining van 19.00 tot 20.00 uur. Iedereen die wil kan 4 keer komen proeftrainen voordat hij of zij besluit dat korfbal de ideale sport is! Ouders/begeleiders zijn ook nu van harte welkom om te kijken naar de G-sporters, maar uiteraard wel op 1,5 afstand.

Kom je voor het eerst? Laat ons dan even weten dat je mee wilt trainen via g-korfbal@tiel72.nl.

We houden ons bij de trainingen aan de coronarichtlijnen zoals die vermeld staan op de homepage van onze website. Val je onder een risicogroep (omdat je een onderliggende aandoening hebt), dan moet je zelf of je ouder/begeleider het risico analyseren of je je wel in een sportomgeving of in groepen kunt zijn.

Wat is G-korfbal?

G-korfbal is korfbal voor mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking. In het G-team staat gezellig samen sportief zijn op de eerste plaats. Voor de spelers is het wel van belang dat ze kunnen leren een bal te vangen, en te gooien.

G-korfbal is een perfecte sport voor G-sporters, omdat:

•             het voor zowel jongens als meiden is

•             er geen lichamelijk contact is tussen de spelers

•             je beschermd balbezit hebt

•           de spelers niet mogen lopen met de bal

•            je door de bovenstaande punten wel moet samenspelen en samenwerken om te kunnen scoren!

Trainingen

De trainingen zijn tijdens het zaalseizoen in de Betuwehal in Tiel op woensdagavond van 18.00-19.00 uur. Voor het trainen heb je alleen sportkleding nodig: een t-shirt, een sportbroek, sportschoenen en eventueel een trainingspak.

Na 31 maart gaan we lekker buiten trainen op ons eigen korfbalveld op Sportcomplex Rauwenhof. Daar trainen we in het voorjaar en najaar; eind oktober gaan we weer de zaal in.

Wedstrijden

Omdat het G-team op dit moment in de opstartfase zit spelen
we nog geen wedstrijden, maar zodra het team daaraan toe is gaan we
oefenwedstrijden spelen en deelnemen aan de maandelijkse wedstrijden in
toernooivorm. Op een zaterdag worden dan zo’n 3 wedstrijden gespeeld van 2 x
7,5 minuten met een pauze daartussen.

Ben je
geïnteresseerd?

Dan kun je eerst een paar keer vrijblijvend komen meetrainen. Daarna kun je besluiten om lid te worden van korfbalvereniging Tiel’72.

Meer informatie

Wil je meer informatie over G-korfbal of wil je een keer komen proeftrainen? Neem dan contact op met Tea Boneschansker via telefoonnummer 06-23174151.

Wie weet zien we elkaar snel!