G-korfbal


Sinds 2021 zijn we gestart met de trainingen G-korfbal. Elke woensdagavond ben je van harte welkom op het sportveld aan de Beethovenstraat voor onze G-korfbaltraining van 19:15 tot 20:15 uur. Iedereen die wil kan 4 keer komen proef trainen voordat hij of zij besluit dat korfbal de ideale sport is! Ouders/begeleiders zijn ook van harte welkom om te kijken naar de G-sporters.
Kom je voor het eerst? Laat ons dan even weten dat je mee wilt trainen via g-korfbal@tiel72.nl 

Wat is G-korfbal?
G-korfbal is korfbal voor mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking. In het G-team staat gezellig samen sportief zijn op de eerste plaats. Voor de spelers is het wel van belang dat ze kunnen leren een bal te vangen, en te gooien.
G-korfbal is een perfecte sport voor G-sporters, omdat:

 • het voor zowel jongens als meiden is
 • er geen lichamelijk contact is tussen de spelers
 • je beschermd balbezit hebt
 • de spelers niet mogen lopen met de bal
 • je door de bovenstaande punten wel moet samenspelen en samenwerken om te kunnen scoren!

  Trainingen
  Vanaf april trainen we lekker buiten op ons eigen korfbalveld op Sportpark Rauwenhof. De trainingen zijn op woensdagavond van 19:15-20:15 uur.

  Eind oktober gaan we de zaal in, we trainen dan op maandagavond in de sporthal De Stater te Passewaaij van 19:15 tot 20:15 uur.

  Voor het trainen heb je alleen sportkleding nodig: een t-shirt, een sportbroek, sportschoenen en eventueel een trainingspak.

  Wedstrijden
  We hebben op dit moment nog niet voldoende spelers om wedstrijden te gaan spelen, maar zodra het team daar aan toe is gaan we oefenwedstrijden spelen en deelnemen aan de maandelijkse wedstrijden in toernooivorm. Op zaterdagen worden dan ongeveer 3 wedstrijden gespeeld van 2 x 7,5 minuut met een pauze daartussen.

  Ben je geïnteresseerd?
  Dan kun je eerst een paar keer vrijblijvend komen meetrainen. Daarna kun je besluiten om lid te worden van korfbalvereniging Tiel’72.
   

  Meer informatie
  Wil je meer informatie over G-korfbal of wil je een keer komen proeftrainen? Neem dan contact op via g-korfbal@tiel72.nl.

  Wie weet zien we elkaar snel!