G-korfbal | Korfbalvereniging Tiel'72

G-korfbal

Dit jaar zijn we gestart met de eerste trainingen G-korfbal.

Wat is G-korfbal?

G-korfbal is korfbal voor mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking. In het G-team staat gezellig samen sportief zijn op de eerste plaats. Voor de spelers is het wel van belang dat ze kunnen leren een bal te vangen, en te gooien.

G-korfbal is een perfecte sport voor G-sporters, omdat:

•             het voor zowel jongens als meiden is

•             er geen lichamelijk contact is tussen de spelers

•             je beschermd balbezit hebt

•           de spelers niet mogen lopen met de bal

•            je door de bovenstaande punten wel moet samenspelen en samenwerken om te kunnen scoren!

Trainingen

De trainingen zijn tijdens het zaalseizoen in de Betuwehal in Tiel op woensdagavond van 18.00-19.00 uur. Voor het trainen heb je alleen sportkleding nodig: een t-shirt, een sportbroek, sportschoenen en eventueel een trainingspak.

Na 31 maart gaan we lekker buiten trainen op ons eigen korfbalveld op Sportcomplex Rauwenhof. Daar trainen we in het voorjaar en najaar; eind oktober gaan we weer de zaal in.

Wedstrijden

Omdat het G-team op dit moment in de opstartfase zit spelen we nog geen wedstrijden, maar zodra het team daaraan toe is gaan we oefenwedstrijden spelen en deelnemen aan de maandelijkse wedstrijden in toernooivorm. Op een zaterdag worden dan zo’n 3 wedstrijden gespeeld van 2 x 7,5 minuten met een pauze daartussen.

Ben je geïnteresseerd?

Dan kun je eerst een paar keer vrijblijvend komen meetrainen. Daarna kun je besluiten om lid te worden van korfbalvereniging Tiel’72.

Meer informatie

Wil je meer informatie over G-korfbal of wil je een keer komen proeftrainen? Neem dan contact op met Tea Boneschansker via telefoonnummer 06-23174151.

Wie weet zien we elkaar snel!