Tiel’72 verliest punten in regioderby tegen Animo | Korfbalvereniging Tiel'72

Er kwam veel publiek op Sportpark Rauwenhof af voor de derby tussen Tiel’72 en Animo. Het was namelijk jaren geleden dat deze wedstrijd voor het laatst op het programma stond, dus ook vanuit Geldermalsen was er een hoop publiek afgereisd. Uiteindelijk ging Animo er met de punten vandoor door sterk tactisch spel: 13-16.

Het tweede boekte een knappe overwinning op Telstar: 12-11. De ploeg wist hiermee de belangrijke punten in Tiel te houden. Daarna was het de beurt aan Tiel 1. Animo had vanaf het begin van de wedstrijd al het initiatief in handen. De Geldermalsenaren kwamen op een 4-1 voorsprong en lieten het verschil niet kleiner worden dan twee punten. Tiel’72 ging dan ook met een 7-11 achterstand de kleedkamer in bij rust.

De ploeg van trainer Mathijs Ramaker moest na de rust de aanval meer op orde zien te krijgen. Er werden te weinig kansen gecreëerd in de eerste helft, waardoor het ook moeilijk was om terug te komen in de wedstrijd. In het eerste kwart van de tweede helft ging dit een stuk beter en de thuisploeg kwam dan ook terug tot één punt verschil. Dit lukte tot twee keer toe, maar Tiel miste net dat laatste stukje om langszij te komen. Animo wist iedere keer op de cruciale momenten te scoren, waardoor ze uiteindelijk de wedstrijd wonnen met 13-16.

Een zure appel voor Tiel’72, dat haar meerdere moest erkennen in het tactisch beter spelende Animo. ,,Het is nu zaak hiervan te leren en snel de focus te gaan leggen op de volgende wedstrijd, tegen Keizer Karel in Nijmegen”, aldus Ramaker.

Doelpuntenmakers: Janine van Schie (4), Pascal van der Lans (3), Damian Vos (3), Sierd Hettema (2) en Silvia de Haas.