Tiel’72 pakt sterke en zakelijke overwinning op Keizer Karel | Korfbalvereniging Tiel'72

Na de mooie overwinning in de regioderby tegen Animo vorige week, stond zaterdag een wedstrijd tegen Keizer Karel op het programma. Vanwege de bruiloft van Luc en Kalijn is de wedstrijd van het tweede afgelopen dinsdag al gespeeld en was het even puzzelen met de opstelling bij het vlaggenschip. Tiel’72 2 won dinsdag ruim van DeetosSnel met 19-8.

Voorafgaand aan de wedstrijd van het eerste had trainer Daan van der Klis duidelijk aangegeven deze tegenstander niet te onderschatten, en vooral door te gaan met het goede spel van de afgelopen weken. Na een rustige start waarbij de doelpunten aan beide kanten vielen (3-2), kwam er een tussensprint van Tiel ’72. Door 6 doelpunten op rij werd de voorsprong verder uitgebreid naar 9-2. Met een stand van 9-3 gingen de ploegen de kleedkamer in.

Keizer Karel begon sterk aan de tweede helft met 3 doelpunten op rij. Gelukkig wist Tiel’72 het gevoel van Keizer Karel om er weer een wedstrijd van te kunnen maken snel weer weg, met 4 doelpunten op rij. De thuisploeg speelde de wedstrijd daarna zakelijk uit, waardoor er uiteindelijk een 17-8 eindstand op het scorebord stond. Volgende week speelt de hoofdmacht een uitwedstrijd tegen Duko, de enige ploeg tegen wie nog niet is gespeeld dit seizoen.

Doelpuntenmakers: Sierd (3), Joost (3), Emi (2), Linda (2), Thomas (2), Femke (2), Lauri, Naomi en Jesper