Tiel’72 na zware zaalperiode onderuit tegen DOT | Korfbalvereniging Tiel'72

Het waren pittige weken voor de selectie van Tiel’72, die door de promotiewedstrijden in de zaal slechts twee trainingen op het veld hebben gehad voor de start van de veldcompetitie. Tiel’72 2 begon goed tegen DOT en bouwde een marge op van vijf doelpunten, waardoor de winst binnen handbereik leek. DOT wist echter aan het eind van de wedstrijd terug te komen, waardoor Tiel’72 2 genoegen moest nemen met een gelijkspel: 14-14.

DOT begon sterk tegen Tiel72 1 en pakte direct een voorsprong van 0-3. Tiel’72 wist terug te komen, maar DOT bouwde de voorsprong daarna al verder uit naar een 6-9 ruststand. Na rust was het momentum duidelijk niet aanwezig bij de thuisploeg. Het vinden van de korf was de voornaamste reden om DOT niet meer bij te kunnen benen. DOT was scherper rond de korf en had duidelijk minder moeite met de omschakeling naar het veld. Van 6-9 werd het al snel 6-14 in het voordeel van de bezoekers, waardoor de wedstrijd gespeeld was. De eindstand was uiteindelijk 12-20.

Gelukkig heeft de selectie nu twee vrije zaterdagen om te herstellen van de zware zaalperiode en de focus op de resterende wedstrijden te leggen.

Doelpuntenmakers: Jennifer (3), Silvia (2), Pascal (2), Naomi, Joost, Jesper, Thomas en Marleen