Tiel’72 kan zich opmaken voor de promotiewedstrijden | Korfbalvereniging Tiel'72

De selectie van Tiel’72 speelde dit weekend afzonderlijk van elkaar hun laatste reguliere competitiewedstrijden. Tiel’72 2 reisde af naar Eindhoven voor de ontmoeting met DSC 4, terwijl Tiel’72 1 in Giessen speelde tegen directe concurrent ACKC 1. Via de livestream zag Tiel’72 1 dat Tiel’72 2 de wedstrijd overtuigend won van DSC 4 met 12-25. Met deze klinkende overwinning en twaalf punten uit zes wedstrijden kan Tiel’72 2 vol vertrouwen naar de promotiewedstrijd tegen Rust Roest 3.

Om de promotiewedstrijden te bereiken moest er minimaal gelijk gespeeld worden tegen ACKC in sporthal De Jager. De druk zat er dus vol op deze wedstrijd. Dat de ploeg van trainer Daan van der Klis scherp was, bleek wel uit de start van de wedstrijd. De bezoekers uit Tiel pakten een voorsprong en dit gat werd vergroot tot vier doelpunten verschil, bij een 2-6 tussenstand. Het lukte niet om dit gat van vier punten te behouden, want de ploegen gingen met een 6-8 stand op het scorebord de kleedkamers in.

Waar de doelpunten in de eerste helft schaars waren, wisten beide ploegen na rust de korf makkelijker te vinden. Het meegereisde publiek uit Tiel zag een spannende wedstrijd, waarbij het vooral in de slotfase op en neer ging tussen de teams. Gelukkig wisten de Tielenaren te blijven scoren, waardoor de voorsprong nooit echt in gevaar kwam. Uiteindelijk stond er een 16-18 eindstand op het scorebord en kon Tiel’72 1 het eerste kleine feestje vieren met het bereiken van de promotiewedstrijden.

Tijdens die promotiewedstrijden moet er in een tweeluik afgerekend worden met concurrent Animo uit Geldermalsen, stiekem de gedroomde promotiewedstrijd. Gezien de historie belooft dit weer een beladen duel te worden, waarbij alle support voor Tiel’72 meer dan welkom is! De eerste promotiewedstrijd wordt gespeeld in de Tielse Betuwehal, op zaterdag 9 april om 20:10 uur.

Doelpuntenmakers: Naomi Coenhein (4), Jennifer van den Eshof (3), Femke de Rooij (3), Thomas van der Wal (3), Silvia de Haas (2), Joost van den Hul (2), Pascal van der Lans.