Teams van de Week: F1, E1 en A1 | Korfbalvereniging Tiel'72

Onze korfbalvereniging Tiel’72 zit boordevol natuurtalenten en hoe leuk is het om ieder team een beetje te leren kennen? Daarom starten we met de reeks Team van de Week, waarbij iedere week twee à drie teams in de spotlight staan. Zo leren we de spelers kennen én lezen we mee met hoe hun wedstrijden zijn gegaan. Deze week is het de beurt aan de F1, de E1 en de A1.

Trainers: Lauri en Naomi
V.l.n.r.: Sep, Ivey, Ivo, Swedde, Maud, Ture

F1
Afgelopen zaterdag 19 september was het zover: de derde competitiewedstrijd voor de F1. De uitspraak: ‘driemaal is scheepsrecht’ klopte in dit geval zeker. De toppers moesten tegen Dalto F1, een leuke tegenstander. Wij als coaches dachten voordat de wedstrijd begon al dat Tiel F1 eventueel de eerste puntjes kon pakken tegen Dalto.

De wedstrijd begon gelijk spannend. Beide ploegen probeerden mooie aanvallen en doelpunten te maken. Na het eerste kwart stonden we dan ook met 3-2 voor, spannend dus! Het tweede deel van de wedstrijd ging ook erg gelijk op. Zowel wij als Dalto hebben de gehele wedstrijd geen superspeler nodig gehad en dat betekent dat het verschil nooit meer is geweest dan twee doelpunten. Het derde kwart begon en deze was voor ons een beetje moeilijk. Het superspeler-hesje was alvast gepakt, omdat we met twee verschil achter kwamen. Toch is het hesje uiteindelijk niet nodig geweest. Tijdens het laatste kwart waren alle kids superfanatiek en zag je echt dat ze wilden winnen. Van twee doelpunten achterstand kwamen we daarna ook weer snel twee doelpunten voor. Toch bleef het spannend. De wedstrijd eindigde met een 10-8 overwinning voor de F1. De eerste punten zijn dus binnen!

Na de wedstrijd werden er nog strafworpen genomen, 12 stuks per team. Nog een applausje voor de F1, want ook die wisten ze te winnen. De eindstand bij de strafworpen was 4-1. Ondanks dat het een hele nieuwe F1 is, zien we al dat er goede stapjes gemaakt worden. Het is een heel leuk team, met 6 toppers. We gaan ons best doen om nog meer punten te pakken dit seizoen!

V.l.n.r. (boven): Olivia, Florian, Freek. V.l.n.r. (onder): Fleur, Zhouqing, Esmee

E1
De E1 van dit jaar, wat moeten wij als trainers daar nou over zeggen? Wat een fantastisch team hebben wij! Naast ongelofelijk goed korfballen, zijn ze ook nog eens super gezellig en moeten we elke training weer om ze lachen. Elke zaterdag gaan ze er weer vol voor. Helaas kunnen wij (de 3 trainers: Femke, Emi en Marleen) niet altijd mee, maar een andere coach maakt ze niks uit. Dat maakt ons team natuurlijk wel uniek.

Afgelopen zaterdag stond er een leuke wedstrijd op het programma voor de E1. In Arnhem werd er gespeeld tegen EKCA, dat twee punten minder had dan wij. We hadden er nooit tegen gespeeld, dus we wisten niet helemaal wat we moesten verwachten. We hadden goed getraind de afgelopen week en de kinderen hadden er zin in! Bij aankomst zagen we direct dat er 5 jongens en 1 meisje in het team zaten. Jongens die allemaal even lang of langer waren. Dus we moesten allemaal veel in beweging zijn om de bal af te vangen als we schoten.

De wedstrijd begon, in het lekkere zonnetje, en het was al snel duidelijk dat het een goed team was. Ze speelden snel en konden makkelijk schieten, sommigen zelfs vanaf de zijlijn zo leek het! Ook al liepen we goed mee met de tegenstander, wisten ze toch raak te schieten. We kwamen met 4-2 achter en bij rust stonden we met 8-3 achter. Alles was nog mogelijk, maar we moesten dan wel zelf blijven geloven dat we nog konden winnen. De tweede helft kwam het plezier helemaal naar boven bij de Tielenaren. Van 10-5 werd het 10-7 en het geloof kwam helemaal terug toen we de 12-10 door de korf gooiden. Er kwamen nog heel veel goede kansen, maar toch kon EKCA het goed uitspelen waardoor ze wonnen met 14-11. De strafworpen na de wedstrijd werden wel gewonnen door Tiel’72 E1. Super gedaan!

Achteraf mogen we heel tevreden zijn met hoe we gespeeld hebben en gaan we dat zaterdag zeker weer doen. Dan moeten we tegen DVO waar we de vorige keer met 3-5 van gewonnen hebben. Op naar zaterdag!  

V.l.n.r. (boven): Hielke, Jesper, Sverre, Thomas, Robbin, Niels, Silvia.
V.l.n.r. (onder): Naomi, Arianne, Maureen, Lauri, Emi

A1
We nemen jullie graag mee naar de wedstrijd van afgelopen zaterdag. DKB is al erg bekend bij Tiel en is een ploeg tegen wie Tiel altijd hard hun best moet doen. Van tevoren hadden wij een strijdplan gemaakt, dat last minute nog aangepast moest worden. Jesper mocht namelijk zijn debuut in het eerste maken, maar dit betekende dat hij er bij de A1 naast zou starten. Ook Maureen en Anouk begonnen op de bank.

Eenmaal aangekomen bij DKB gingen de ouders even lekker genieten van het zonnetje en een lekker bakje koffie. Ondertussen was DKB al volop bezig met de voorbereidingen op de wedstrijd. Tiel kwam daarentegen zeer ontspannend over en ging rustig met elkaar inschieten als voorbereiding op de wedstrijd.

De start van Tiel was niet heel scherp, waardoor DKB op een 2-0 voorsprong kwam. We gingen verdedigend het een en ander rechtzetten en toen begon Tiel met scoren. Sverre was niet te houden en schoot de ene na de andere bal raak. DKB wist niet wat te doen, waardoor Sverre lekker door kon gaan met scoren. Voordat je het in de gaten had, had hij er al vijf gemaakt. In het andere vak dacht Niels wat Sverre kan, dat kan ik ook. Ook Niels wist de korf eenvoudig te vinden en had er inmiddels ook al vier gescoord. De stand was inmiddels 5-9.

DKB bleef strijden en liet ons nog niet los waardoor ze terugkwamen tot 9-11. Vervolgens kwamen de andere spelers ook lekker in het spel en werden er andere lijnen gelopen. Hierdoor kregen we kans na kans. In het ene vak stond Robbin super te rebounden waardoor zijn vakgenoten schot na schot konden lossen. Naomi, Lauri en Thomas zorgden ervoor dat we uitliepen naar 9-15. Hier zaten ook nog eens een paar prachtige doorloopballen bij. Vervolgens mocht Maureen haar invalbeurt maken en ook zij scoorde nog even twee prachtige doelpunten. Tiel heeft DKB afgetroefd met 12-24.

Het is super knap hoe goed deze ploeg is. Hierbij mag niet vergeten worden dat wij ook een aantal super verdedigers hebben. Arianne en Emi hebben het de dames zeer moeilijk gemaakt en hadden een zeer groot aandeel in deze mooie overwinning. Ook zijn er ontzettend veel ballen onderschept waardoor DKB vaak zelfs niet eens een kans kreeg om tot schot te komen!

Het is prachtig om coach te mogen zijn van zo’n goed en divers team. Alle tien de spelers kunnen scoren en gunnen het elkaar ook! Wij gaan met zijn allen een mooi seizoen tegemoet.

Liefs van de coaches, Silvia en Hielke