Moeizame start voor Tiel’72 in play-offs tegen Animo | Korfbalvereniging Tiel'72

In een spannende, maar doelpuntarme wedstrijd had Tiel’72 1 veel moeite om de korf te vinden. De ploeg weet in de eerste derbywedstrijd van de tweeluik niet van buurman Animo te winnen.

In een afgeladen Betuwehal stonden afgelopen zaterdag mooie wedstrijden op het programma. Onze A1 speelde in een wedstrijd om promotie naar de hoofdklasse een prachtige wedstrijd, waar maar liefst 58 doelpunten vielen!! Helaas ging de wedstrijd verloren (28-31), maar het was zeker een goede gelegenheid voor onze T-side om de stembanden vast op te warmen voor de wedstrijden van de selectie. Tiel’72 2, dat ongeslagen eerste wist te worden in de competitie, mocht aantreden tegen het stoïcijnse derde van Rust Roest. De gasten leken geen moeite te hebben met de sfeeracties en aanmoediging van onze T-side en wisten een ruime uitslag (13-23) te noteren.

Voor een promotie naar de eerste klasse waren de afspraken voor de Tielse hoofdmacht duidelijk. In een wedstrijd die 120 minuten zal duren en pas volgende week zaterdag 16 april een winnaar zal kennen zal het team hard voor elkaar moeten werken om met Animo af te rekenen in weliswaar derby-tweeluik. In een wedstrijd waarbij elk doelpunt kostbaar is gebleken, wist Animo het voortouw te nemen door de eerste doelpunten in de wedstrijd te noteren: 0-3. Femke de Rooij liet de Tielse nul van het scorebord verdwijnen door haar strafworp te verzilveren. Animo reageerde door de 1-4 te noteren, maar het waren de Tielse heren die het speelbeeld voor rust bepaalde. Met een ruststand van 4-4 gingen beide teams de kleedkamer in.

Tiel’72 kwam vastberaden uit de kleedkamer en onder luide aanmoediging van de T-side zorgde een schot van Joost van Hul voor de eerste Tielse voorsprong. Toch was het Animo dat langszij wist te komen: 5-6. Er volgden een aantal minuten waarin geen van beide ploegen hun stempel op de wedstrijd wist te drukken. Beide teams moesten overduidelijk hard werken voor ieder doelpunt. Animo, dat voornamelijk wist te scoren vanaf de strafworpstip, sloeg een gaatje van drie doelpunten. Door schoten van Thomas van der Wal en Pascal van der Lans kon de Tielse ploeg blijven jagen op de winst, maar een schot van het blauwwitte Animo gooide roet in het eten. Eindstand 11-13.

Aanstaande zaterdag speelt Tiel’72 1 de laatste en allesbeslissende wedstrijd uit in Geldermalsen. Wij hopen dat alle supporters met een oranje hart ons vlaggenschip komen aanmoedigen tijdens de 60 minuten lange strijd in sporthal de Randhorst!

Doelpuntenmakers: Pascal van der Lans 3, Thomas van der Wal 2, Joost van Hul 2, Femke de Rooij 2, Silvia de Haas 1 en Jesper van Valburg 1.