Afwikkeling korfbalseizoen na stilleggen door corona | Korfbalvereniging Tiel'72

Het KNKV heeft vandaag, 7 april, een besluit genomen over de afwikkeling van het korfbalseizoen dat vroegtijdig is stilgelegd vanwege de verspreiding van het coronavirus. De huidige stand van het zaalseizoen wordt beschouwd als de eindstand en het veldseizoen wordt als niet gespeeld beschouwd.

Dit betekent dat de promotie-degradatieregeling nu ook in werking treedt op basis van de huidige stand, die dus is aangewezen als eindstand. Bij het veldseizoen zijn er dit jaar geen kampioenen en degradanten, omdat dit seizoen als niet gespeeld wordt beschouwd. Dit betekent dat ieder team volgend seizoen in dezelfde klasse uitkomt op het veld.

Kampioenen
De beslissing van het KNKV is met name voor onze A1 erg goed nieuws. In de zaal stond de ploeg van trainers Hielke de Rooij en Sierd Hettema stijf bovenaan en was het hard op weg naar het kampioenschap én de Overgangsklasse. Dat de huidige stand nu de eindstand is geworden, betekent voor de A1 dat ze volgend zaalseizoen uitkomen in de Overgangsklasse, met schotklok. Een ongekend knappe prestatie! Van harte gefeliciteerd aan alle spelers, en trainers Hielke en Sierd!

Ook onze C1 mag zich kampioen noemen en zorgt hiermee meteen voor een historische prestatie! Kampioen in de Hoofdklasse, op het hoogste niveau van Nederland, dat is nog niet eerder gebeurd. Van harte gefeliciteerd aan alle spelers, en trainers Luc en Sabine van Harten!

Ook de D3 mag zich kampioen noemen! Ook aan de spelers en trainers van de D3 van harte gefeliciteerd!

Helaas pakt deze beslissing niet voor iedereen goed uit, want Tiel’72 1 had nog kans op het kampioenschap in de tweede klasse, maar komt nu een puntje tekort. Concurrent VIKO mag zich nu kampioen noemen en promoveert naar de eerste klasse.

Korfbal League
Het KNKV heeft nog geen beslissing genomen voor de korfbalcompetitie op het allerhoogste niveau van Nederland, de Korfbal League. Afgelopen zaterdag 4 april zou eigenlijk de korfbalfinale zijn in Ahoy, maar dat ging niet door vanwege het coronavirus. Het KNKV wacht de beslissing van het kabinet af voor eventuele aanvullende maatregelen om te beslissen wat er met de Korfbal League, Hoofdklasse en de Topklasse dames gaat gebeuren. Het bestuur wil de kleine mogelijkheid dat de play-offs, play-downs en de finales nog gespeeld kunnen worden, zo lang mogelijk open houden.

Wil je meer weten? Lees vooral het bericht op de website van het KNKV.