Tiel’72 voegt zich weer bij de koplopers | Korfbalvereniging Tiel'72

De eerste return stond op het programma voor de Tielenaren, tegen KZ Danaïden. Daar had de ploeg van Mathijs Ramaker nog wel een appeltje mee te schillen, nadat de vorige keer in Leiden met één doelpunt verschil verloren werd. Uiteindelijk bleek het een makkelijk avondje te worden voor Tiel’72 1: 26-17.

Het tweede speelde traditiegetrouw voor het eerste en had het moeilijk met KZ Danaïden 2. Na een stroeve start waar ze al snel op een paar doelpunten achterstand kwamen, knokte de ploeg van trainer Hielke de Rooij zich knap terug naar een gelijke stand bij 14-14. In de eindfase stokte helaas het scoren aan Tielse kant, waardoor KZ Danaïden toch uitliep naar een 17-20 overwinning.

Daarna was het tijd voor het vlaggenschip. Met een mooie openingstreffer van Stanly Kool kwamen de Tielenaren al gauw op drie punten voorsprong bij 7-4. Vanaf dat moment werd de voorsprong ook niet meer kleiner dan twee doelpunten. Bij rust stond een mooie 13-9 tussenstand op het scorebord.

De tweede helft werd het sterke spel doorgezet met een mooie treffer van Damian Vos. De Tielenaren liepen steeds verder uit. Goed spel, scherpe acties en mooi teamspel zorgden voor een mooie pot voor het publiek, dat weer massaal aanwezig was. Tiel’72 sleepte de overwinning uiteindelijk binnen met een mooie 26-17 eindstand. Volgende week staat de kraker weer op het spel tegen de mede koploper Viko.