Tiel’72 behoudt koppositie na winst op Rapid | Korfbalvereniging Tiel'72

Voordat het vlaggenschip aantrad, moest eerst het tweede van Tiel’72 aan de bak tegen Rapid. Een nog onbekende ploeg, dus een verrassing wat de eerste speelronde in het nieuwe jaar zou brengen. Tiel’72 2 pakte de winst met 21-18, door goed aanvallend en geduldig spel van het team.

Ook voor het vlaggenschip was Rapid nog een onbekende ploeg en dus hadden zij goed voorbereidend werk gedaan. Tiel had op het begin wat moeite met het vinden van de korf, dus voordat het eerste doelpunt viel waren er al een aantal minuten verstreken. Toen zij eenmaal de score hadden geopend, kwam de thuisploeg al snel op een 3-0 voorsprong. Dit liet Rapid niet lang op het scorebord staan en de bezoekers gingen mee scoren. Met rust stond het 10-8 in het voordeel van Tiel’72.

Na de rust was het taak om de voorsprong niet weg te geven en het hoofd koel te houden. Vooral aanvallend moest de thuisploeg het goede spel zien vast te houden en te zorgen voor afronding. Er vonden nog een paar wissels plaats om wat meer te variëren. Vooral voor invaller Luc van Harten pakte dit goed uit. Hij scoorde twee hele belangrijke doelpunten op belangrijke momenten,  waaronder het laatste doelpunt dat Tiel op voorsprong bracht.

Het laatste fluitsignaal klonk bij 18-17 in het voordeel van Tiel, waardoor ze weer twee punten kunnen optellen bij de zes al eerder verdiende punten. Met acht punten staat Tiel nu samen met Viko en Telstar bovenaan. De laatstgenoemde is de tegenstander van volgende week waarvoor Tiel zal afreizen naar Hoevelaken. Overwinning is erg belangrijk om bovenin mee te blijven draaien in de tweede klasse.