Winnend maar chaotisch Tiel’72 hoopt zich op te trekken aan SDO | Korfbalvereniging Tiel'72

Tiel’72 is na twee competitierondes nog foutloos in de tweede klasse zaal. Toch moet het beter en aan de bal vooral een stuk rustiger, wil het keurkorps van trainer André van de Haar in maart de kampioensvlag kunnen uitsteken.

Het was een zware bevalling, de 19-15 zege van vorige week zaterdag thuis tegen de theoretisch mindere broeder Fortissimo. Halverwege keek Tiel’72 nog tegen een minimale achterstand aan; pas in de laatste tien minuten sloeg de thuisploeg een beslissend gat. Waar de gasten uit IJsselstein met name in het eerste bedrijf uit een klein aantal kansen opvallend vaak de korf vonden, oogde de Tielse aanval bijzonder chaotisch. Het streven van Van de Haar om elke wedstrijd minstens één op de vijf kansen te verzilveren werd bij lange na niet gehaald.

Aanvoerder Gerhard Gouderjaan beseft dat zijn team zaterdag uit bij SDO uit Veldhoven uit een ander vaatje moet tappen. “Geen enkele wedstrijd in de tweede klasse is voor ons appeltje-eitje. We zullen elke week diep moeten gaan om onszelf uit te dagen. In de tweede klasse spelen veel tegenstanders die ons spel proberen te vertragen. Ons antwoord hierop is dat we in een hoog tempo de tegenstander stuk proberen te spelen. In dat spel waren we zaterdag bij vlagen chaotisch, maar ik denk eerder dat de afronding het probleem was. We kwamen aan de veertien procent, dat moet normaliter twintig procent zijn. Overigens hebben we – op het begin na – ook periodes gehad dat we goed speelden.”

Gouderjaan kijkt uit naar de wedstrijd van zaterdag uit bij SDO uit Veldhoven. “In de basis een betere ploeg dan Fortissimo. En ik denk dat wij beter tot ons recht komen als we spelen tegen betere ploegen; net alsof we ons aan zulke ploegen optrekken. Tegen Fortissimo weet je bij haast geen enkele bal wat je kan verwachten, daar zit minder een idee achter. Bij SDO zit er wél een idee achter. Ik verwacht dat ze veel over de heren gaan spelen en daar zullen wij ons eigen spel tegenover moeten zetten.”

Net als Tiel’72 kent SDO met vier punten uit twee wedstrijden een perfecte competitiestart. De twee opponenten van zaterdag moeten op de ranglijst – weliswaar slechts op doelsaldo – alleen hun meerdere erkennen in koploper Rust Roest.