Vertrouwenscontactpersoon


Bij Tiel’72 hebben we een vertrouwenscontactpersoon (VCP) voor onze leden. Deze VCP is het aanspreekpunt voor alle leden die binnen de vereniging ergens mee zitten. Sander Mijdam is voor onze vereniging de VCP.

Waarom is een vertrouwenscontactpersoon nodig binnen Tiel’72?
Het is belangrijk dat we als korfbalvereniging Tiel’72 altijd rekening houden met de grenzen van anderen. Iedereen mag aangeven waar zijn of haar persoonlijke grens ligt, zonder dat daar raar of flauw over wordt gedaan. De vereniging moet namelijk voor iedereen veilig, vertrouwd en plezierig zijn. Sporters die last hebben van (seksuele) intimidatie, pestgedrag of geweld, kunnen dat het beste uitspreken. Het liefst tegen degene die het doet, maar soms helpt dat niet of het lid durft dat niet. In dat soort gevallen kan diegene het beter vertellen aan iemand anders, thuis of op de club.

Binnen de club kan dat dus bij onze VCP. Sander is ons eerste aanspreekpunt voor iedereen die te maken heeft met seksuele intimidatie of ander ongewenst gedrag (pestgedrag of geweld), en hier met iemand over wil praten. De VCP is er niet alleen voor onze leden, maar ook voor de ouders van onze leden, toeschouwers, mensen uit de omgeving van onze leden of die op een andere manier betrokken zijn bij onze vereniging.

Wil je in contact komen met onze vertrouwenscontactpersoon?
Stuur dan een e-mail naar vertrouwenscontactpersoon@tiel72.nl. Er wordt zo spoedig mogelijk contact met je opgenomen als er een bericht binnen komt.