Volle buit aan punten in eigen huis voor selectie Tiel’72 | Korfbalvereniging Tiel'72

Het was een goed weekend voor de selectie van Tiel’72. Het tweede ontving Noviomagum 2, een van de tegenstanders die ze tijdens de eerste helft van het veldseizoen ook al tegenkwamen en het vlaggenschip speelde tegen hekkensluiter NKV. Beide teams waren vanaf het begin van de wedstrijd heer en meester en wonnen ruim.

De ploeg van coach Kalijn van Harten begon sterk en pakte al snel een 4-0 voorsprong. Noviomagum had met name moeite met het hoge tempo van Tiel’72 2. Hierdoor hadden zij grootse moeite om in hun eigen spel te komen, waardoor de ploegen met 11-2 op het scorebord de kleedkamers opzochten.

Voor de thuisploeg zaak om in de tweede helft niet te verslappen en deze voorsprong vast te houden. Toch was de start van de tweede helft wat stroef aan de kant van Tiel’72, want de doelpunten vielen moeizaam. Toch hield de ploeg van coach Van Harten de druk erop, waardoor Noviomagum ook niet aan goede aanvallen toe kwam. Hierdoor kreeg Tiel’72 uiteindelijk meer dan genoeg kansen om alsnog het gat van de korf te kunnen vinden: 19-8.

Ons vlaggenschip verloor voorafgaand aan de ontmoeting met NKV nog geen wedstrijd en was dit ook tegen laagvlieger NKV niet van plan. De doelen voor deze wedstrijd waren helder: meer dan 20 doelpunten scoren en NKV onder de 10 houden.

Tiel’72 startte vlijmscherp aan de wedstrijd en kwam al snel op een 3-0 voorsprong. NKV deed wat terug en kwam terug tot 4-2. Al snel besloot de ploeg van coach André van de Haar om een tandje bij te schakelen. Met twee doorloopballen en twee schoten werd een gat van zes geslagen. Met 11-3 op het scorebord was het tijd voor rust. Na rust gaf de scheidsrechter al gauw drie strafworpen, waarvan twee voor de bezoekers uit Nuenen en één voor Tiel’72. Toch hield de thuisploeg het initiatief en sloegen de Tielenaren voor het eerst een gat van tien punten: 16-6. Deze voorsprong kwam de rest van de wedstrijd niet meer in gevaar, waardoor er met 23-8 gewonnen werd.

Doelpuntenmakers Tiel’72 2: Anouk Boudewijn (5), Kim Brink (4), Auke Links (3), Tijn van Ommeren (3), Sven Verwoert (2), Merlijn Köhler en Tim van Zoest

Doelpuntenmakers Tiel’72 1: Damian Vos (6), Niels van der Vlerk (6), Shenna Sleurink (3), Marleen Verweij (3), Thomas van Maurik (2), Mariska Kocken, Roos Schrader en Gerhard Gouderjaan