Vlaggenschip Tiel’72 zonder al te veel problemen langs SkunK | Korfbalvereniging Tiel'72

Onze selectie moest zich dit weekend weer opsplitsen voor de uitwedstrijden. Dit keer was Tiel’72 1 als eerste aan de beurt voor de uitwedstrijd tegen SkunK in Nijmegen. Het tweede speelde pas in de avond tegen De Meeuwen in Putten. Waar Tiel’72 1 zonder al te veel moeite won van SkunK, zou het voor Tiel’72 2 een pittige pot worden tegen De Meeuwen.

De ploeg van coach Kalijn van Harten begon sterk aan de wedstrijd, met veel energie. Kim Brink opende de score met twee afstandsschoten op rij. De bezoekers uit Tiel hadden er zin in en scoorden gemakkelijk. Reden voor De Meeuwen om al snel op de rem te trappen en wat door te wisselen met hun spelers. Tiel’72 2 kwam vervolgens tegen een sterkere opstelling te staan en moest uit een ander vaatje tappen dan aan de start van de wedstrijd.

Maar ook de oranjehemden beschikken over een ruime en goede reservebank, want invaller Maureen van Aken noteerde met een mooie goal vanuit de rebound de ruststand: 8-9. Na rust nam De Meeuwen het initiatief in de wedstrijd over en had Tiel’72 grootse moeite om het gat van de korf te vinden. De thuisploeg liep verder uit naar een 14-10 voorsprong. Invaller Gerhard Gouderjaan pakte nog een doelpunt mee en scoorde de 14-11, maar uiteindelijk ging de wedstrijd met 16-12 verloren.

Dat Tiel’72 1 de overwinning niet cadeau zou krijgen van en bij SkunK in Nijmegen was een ding dat zeker is. Coach André van de Haar wist dan ook al van tevoren dat zijn ploeg echt wat meer moest gaan laten zien tegen de ploeg van voormalig Tiel’72-speler Joeri Zoontjes. De start van de wedstrijd was ook in deze wedstrijd voor Tiel’72. Thomas van Maurik opende al snel de score en ook Mariska Kocken en Shenna Sleurink wisten het gat van de korf te vinden, waardoor er al snel een gat van vier doelpunten geslagen werd. Verdedigend stond het als een huis aan de kant van de Tielenaren. Na veertien minuten spelen stond het 1-6.

SkunK wilde natuurlijk niet met maar één doelpunt de kleedkamers op gaan zoeken voor de rust, en dus schakelde de thuisploeg een tandje bij. Ze slaagden erin om de stand enigszins gelijk te trekken naar een 5-8 tussenstand bij rust. Ook na rust kon SkunK even goed bij blijven en kwamen ze zelfs terug tot 7-8. De oranjehemden probeerden SkunK van zich af te schudden, maar de thuisploeg gaf zich niet makkelijk gewonnen. Toch lukte het om de 8-11 voorsprong verder uit te bouwen naar een gat van zes doelpunten: 8-14. Deze voorsprong kwam daarna niet meer in gevaar en uiteindelijk werd het 10-19 in het voordeel van de Tielenaren.

Doelpuntenmakers Tiel’72 2: Kim Brink (3), Tim van Zoest (2), Merlijn Köhler (2), Auke Links (2), Gerhard Gouderjaan (2) en Maureen van Aken

Doelpuntenmakers Tiel’72 1: Shenna Sleurink (4), Mariska Kocken (3), Thomas van Maurik (3), Niels van der Vlerk (3), Damian Vos (2), Pascal van der Lans (2), Marleen Verweij en Roos Schrader