Vlaggenschip Tiel’72 opnieuw onderuit, Tiel’72 2 boekt knappe overwinning | Korfbalvereniging Tiel'72

De selectie van Tiel’72 speelde afgelopen weekend apart van elkaar. Voor Tiel’72 1 stond er een ontmoeting met koploper Synergo op het programma in Utrecht en voor Tiel’72 2 wachtte Wageningen 4. Tiel’72 2 wist vooraf al dat punten halen geen ondenkbare taak was en niets bleek minder waar na 60 minuten korfballen: 13-19. Voor Tiel’72 1 werd het opnieuw een puntloze zaterdag: 24-14.

Na een indrukwekkende voorbespreking schoot Tiel’72 goed uit de startblokken en noteerde de eerste voorsprong: 1-3. De bezoekers uit Tiel vergaten zichzelf vaak te belonen, waardoor Wageningen lang in de wedstrijd kon blijven. Na een reeks van drie doelpunten op rij pakte Tiel’72 de eerste voorsprong in de wedstrijd. Deze werd niet meer uit handen gegeven. Damian Vos en Anouk Boudewijn vielen goed in nadat zij later aanschoven vanuit Utrecht en ook Meike Brink en Tim van Zoest uit de A1 maakten wat minuten bij de ploeg van trainer Kalijn van Harten. Een verdiende 13-19 overwinning bij het team waar de sfeer goed is en de focus ligt op ontwikkeling.

Voor het vlaggenschip verliep het allemaal wat moeizamer tegen Synergo. Hoewel de ploeg van Daan van der Klis met veel vertrouwen begon aan de wedstrijd, goed verdedigde en ook energieke en goede aanvallen liet zien, werd de korf maar niet gevonden. Hierdoor was de ruststand van 10-2 nogal vertekenend. Na rust ging Tiel’72 door met hetzelfde spel en ook verdedigend stond het nog altijd goed. Er werd veel druk gegeven en ook het voorverdedigen werd goed uitgevoerd. De korf werd makkelijker gevonden door de bezoekers, waardoor het meer en meer een wedstrijd werd.

Tiel’72 kon in de tweede helft prima meescoren met Synergo, maar het gat was in de eerste helft al geslagen en werd niet meer goed gemaakt. Kyra de Vries en Damian vielen verdienstelijk in met allebei een mooie goal. Volgende week wacht de selectie een thuiswedstrijd tegen MIA waar genoeg kansen zijn om punten te pakken, dus support is zeker welkom!

Doelpuntenmakers: Pascal van der Lans (5), Marleen Verweij (4), Naomi Coenhein, Kyra de Vries, Damian Vos, Sierd Hettema en Thomas van Maurik