Veldseizoen start met winst voor Tiel’72 1 | Korfbalvereniging Tiel'72

Het veldseizoen is afgelopen zaterdag weer officieel begonnen. Omdat het tweede van HKC (U) geen team op de been kon brengen, speelde Tiel’72 2 een oefenpot tegen de A1. Voor Tiel’72 1 begon de tweede competitie helft met een wedstijd tegen HKC 1. Uiteraard was ons vlaggenschip erop gebrand de punten in Tiel te houden om zo de koppositie vast te houden.

De beginfase van de eerste helft verliep erg stroef en de oranjehemden stonden al snel achter bij een stand van 2-5. Verdedigend was Tiel’72 1 overal net een stap te laat waardoor HKC kon blijven herhalen. Ondanks de moeizame start gaf Tiel niet op en knokte zich terug in de wedstrijd. Door zowel een mooi schot van Niels van de Vlerk als van Sierd Hettema kwamen de ploegen weer tot een gelijke stand. Uiteindelijk werd de kleedkamer opgezocht bij een ruststand van 10-7 in het voordeel van de thuisploeg.

De tweede helft begon regenachtig. Ondanks dit kwam Tiel’72 1 scherp de kleedkamer uit. Pascal van der Lans wist de korf opnieuw makkelijk te vinden. In de tweede helft kwam de uitploeg moeilijk tot scoren. Dit kwam voornamelijk doordat de ploeg van Mathijs Ramaker verdedigend een stuk scherper was dan in de eerste helft, waardoor de aanvallen van HKC 1 ontregeld werden. Door in de tweede helft te zoeken naar de juiste kansen en een goede rebound neer te zetten kon Tiel’72 veel blijven herhalen waardoor de doelpunten begonnen te vallen. Dit zorgde voor zes achtereenvolgende doelpunten waardoor de stand uitliep tot 17-10. De wedstrijd eindigde in 18-11 in het voordeel van Tiel.

De overwinning werd gevierd met de supporters die ondanks de regen toch kwamen kijken. Op de planning voor de selectie staat dinsdag een oefenwedstrijd te wachten tegen Wageningen 3.  De volgende competitie wedstrijd is op 13 mei tegen Devinco 1 in Deventer wat een spannende pot belooft te worden.

Doelpuntenmakers: Pascal 5, Sierd 3, Mariska 2, Maureen 2, Gerhard 2, Niels, Thomas, Linda, Naomi