Van Harten volgend seizoen als hoofdcoach aan de slag bij Victum | Korfbalvereniging Tiel'72

Kalijn van Harten start volgend seizoen aan een nieuwe uitdaging als hoofdcoach bij Victum in Houten. De huidige coach van ons tweede is klaar voor een nieuwe stap in het trainerschap.

Op dit moment staat Van Harten nog aan het roer bij Tiel’72 2 en hoewel zij het hier naar haar zin heeft, vindt ze het tijd voor iets nieuws: “Ik denk dat ik klaar ben voor een nieuwe stap als trainer/coach. Wanneer je coach bent van een eerste team komt er automatisch meer druk bij kijken. Vooral bij een nieuwe vereniging.” Dat ze Tiel’72 gaat verlaten, geeft haar een dubbel gevoel: “Ik vind het spannend en heb er zin in tegelijkertijd. Hoe ga ik het doen zonder de vertrouwde mensen om mij heen?”

De ploeg die ze onder haar hoede zal krijgen maakt nog een kleine kans op promotie naar de Overgangsklasse. Afgelopen zaterdag verloren ze de wedstrijd om de eerste plek. “Mochten ze niet promoveren, is dat het eerste doel dat ik heb met de ploeg om samen naartoe te werken”, aldus Van Harten. Ook aan individuele ambities geen gebrek voor haar: “Ik wil mezelf verder ontwikkelen als trainer/coach op een hoger niveau en wie weet waar ik dan ooit terecht mag komen. Ook vind ik het leuk om mijn kennis en ervaring te delen met beginnende enthousiaste trainers.”

Toch verlaat ze Tiel’72 en ‘haar’ tweede een beetje met pijn in het hart: “Het is een groep met superveel talent en ontzettend veel potentie. Het zijn voornamelijk jonge spelers, maar toch vind ik dat we nog wat wisselvallig zijn in de competitie.” Ook de samenwerking met André van de Haar gaat ze wel missen: “In de eerste periode van André bij Tiel’72 was ik nog speler en heb ik André leren kennen als een warm persoon en een echte verbinder. We hebben toen mooie momenten meegemaakt met Tiel’72 1, waaronder het verstoren van een kampioensfeestje.” Om nu samen te mogen werken als trainer/coach bevalt haar erg goed, en ook de communicatie verloopt soepel. Van Harten heeft nog één doel voor zij vertrekt: “Laten we ook dit seizoen nog maar een keer een kampioensfeestje verstoren.”

Ook Van de Haar gaat Van Harten missen, maar gunt haar deze uitdaging natuurlijk: “Kalijn is een ambitieuze en talentvolle coach die het erg goed doet bij Tiel’72 en we werken goed samen. Ik snap haar keuze om op eigen benen te staan en zelf verantwoordelijk te worden bij een eerste team. Dat is ook dik verdiend, maar wel jammer voor Tiel’72! Ik wens Kalijn alle succes toe.”