Tiel’72 ziet winst op Rust Roest in slotfase verdampen | Korfbalvereniging Tiel'72

Afgelopen zaterdag was het tijd voor de laatste speelronde van 2023 voor onze selectie. Tiel’72 2 ontving hekkensluiter Telstar/Schoonderbeek 3 in de Westroyenhal en voor het vlaggenschip stond de kraker tegen medekoploper Rust Roest uit Eindhoven op het programma. Voor het tweede werd het geen moment spannend: 28-14. Tiel’72 1 had gedurende de hele wedstrijd het initiatief, maar zag de wedstrijd uiteindelijk toch in een gelijkspel eindigen: 19-19.

Tiel’72 2 – onder leiding van coach Kalijn van Harten – keek alleen aan het begin van de wedstrijd tegen een kleine achterstand aan na twee snelle doelpunten van Telstar. Al snel wist de thuisploeg ook het gat van de korf te vinden en ging de doelpuntenmachine lopen. Al snel pakte Tiel’72 een voorsprong, maar het lukte niet om Telstar helemaal af te schudden. Bij een 11-8 tussenstand zochten beide ploegen de kleedkamers op. De thuisploeg kwam sterk uit de rust met twee goed lopende vakken. Alle spelers kwamen tot scoren, waardoor doelpunt na doelpunt viel. Het lukte Telstar niet om Tiel’72 van het scoren te behouden, waardoor de oranjehemden verder uit liepen. Coach Van Harten bracht nog wat wissels in en ook zij wisten het gat van de korf te vinden, waardoor de wedstrijd uiteindelijk eindigde in een 28-14 eindstand.

Voor Tiel’72 1 zou het niet zo gemakkelijk gaan tegen Rust Roest. Beide ploegen hadden tot nu toe alle vijf de wedstrijden gewonnen, Rust Roest met grotere verschillen dan Tiel’72. Vorig jaar zaten de ploegen ook bij elkaar in de poule en speelden zij om degradatie te voorkomen. Toentertijd kwam Tiel’72 twee keer als winnaar uit de bus tegen Rust Roest. In de Westroyenhal – die leuk versierd was door de supporters – was het tijd om te kijken wie 2023 als koploper af zou gaan sluiten.

Gerhard Gouderjaan opende het spreekwoordelijke bal met een doorloopbal, en met nog twee doelpunten van Niels van der Vlerk en Femke de Rooij werd het verschil van drie doelpunten gemaakt waardoor de beginfase voor de thuisploeg was. Toch lukte het de ploeg van coach André van de Haar niet om het gat nog verder te vergroten, want Rust Roest wist mee te scoren. Met een tussenstand van 8-5 in het voordeel van Tiel’72 voelde de wedstrijd onder controle, maar de gedisciplineerde Eindhovenaren wisten terug te komen tot 10-10. Door drie snelle goals voor rust gingen de ploegen met 12-11 op het scorebord de rust in.

De verdedigende druk werd verder opgeschroefd in de tweede helft en het bleef stuivertje wisselen om de voorsprong. Toch bleef het initiatief bij Tiel’72 in een spannende wedstrijd. Bij een stand van 17-18 pakte Rust Roest pas voor het eerst in de wedstrijd een voorsprong. Taak voor Tiel’72 om de rug te rechten en zich weer terug te knokken. Met doelpunten van Marleen Verweij en opnieuw Gerhard werd de achterstand vakkundig omgebogen naar een voorsprong. Tiel’72 leek deze voorsprong uit te kunnen spelen met lange aanvallen, maar met nog twintig seconden te spelen onderschepte Rust Roest de bal en kwamen ze snel tot één laatste kans die er van grote afstand in vloog: 19-19.

Hierdoor staan Tiel’72 en Rust Roest nog altijd ongeslagen bovenaan, maar weliswaar op een gedeelde eerste plaats. De komende twee weken wordt er genoten van een welverdiende rust, vol met oliebollen en feestelijke dagen. Op 6 januari oefent de selectie tegen de selectie van Maassluis en op 13 januari staat de eerstvolgende competitiewedstrijd weer op het programma. Tiel’72 1 reist dan af naar Utrecht voor de wedstrijd tegen HKC, terwijl Tiel’72 2 in Wageningen speelt tegen Wageningen 3. Namens de gehele selectie en staf fijne feestdagen, een goede jaarwisseling en dank voor jullie support in 2023!

Doelpuntenmakers Tiel’72 2: Meike Brink (6), Tijn van Ommeren (4), Tim van Zoest (4), Sven Verwoert (3), Merlijn Köhler (3), Auke Links (3), Kim Brink (2), Emi Smit, Anouk Boudewijn en Jesper van Valburg

Doelpuntenmakers Tiel’72 1: Gerhard Gouderjaan (7), Niels van der Vlerk (4), Pascal van der Lans (2), Femke de Rooij (2), Shenna Sleurink (2) en Marleen Verweij (2)