Tiel’72 ziet Noviomagum na rust uitlopen naar winst | Korfbalvereniging Tiel'72

Afgelopen zaterdag was het tijd voor de eerste thuiswedstrijd van het seizoen voor onze selectie. Noviomagum uit Nijmegen kwam op bezoek. Tiel’72 2 wist na een zeer moeizame start de punten in Tiel te houden: 13-11. Het vlaggenschip is nog altijd puntloos in de Overgangsklasse. Ook Noviomagum was een maatje te groot: 10-15.

Noviomagum 2 was voor Tiel’72 2 een oude bekende, maar er bleken inmiddels wel wat veranderingen te zijn geweest in de ploeg. De start van de wedstrijd was overduidelijk voor Noviomagum, die al snel uitliepen naar een 1-6 voorsprong. Voor coach Kalijn van Harten het moment om een time-out te nemen en de ploeg even streng op scherp te stellen. Na een wissel in de beide vakken kwam de energie wat meer terug bij Tiel’72 en gingen de ploegen uiteindelijk rusten bij een 4-7 tussenstand.

Ook na rust bleven de doelpunten schaars aan beide kanten, want verdedigend was het een sterke wedstrijd. In de aanval kon er soms veel herhaald worden, maar het gat van de korf vinden ging een stuk moeizamer. Roos Schrader maakte op een belangrijk moment de 9-10 met een bijzondere doorloopbal. Daarna zorgde invaller Jesper van Valburg voor 2 zeer belangrijke doelpunten, waardoor Tiel’72 langszij kwam en uiteindelijk op voorsprong kwam. De thuisploeg speelde het vakkundig uit met lange aanvallen en goede kansen en uiteindelijk gooide Anouk Boudewijn de wedstrijd in het slot: 13-11.

Voor Tiel’72 1 waren het plan en het doel duidelijk voor deze wedstrijd. Goed starten tegen Noviomagum en in ieder geval een hoger schotpercentage halen dan vorige week tegen en bij Tweemaal Zes. De thuisploeg begon dit keer vooral verdedigend erg sterk en wist een kwartier lang de nul te houden. Daar tegenover stonden ook slechts twee doelpunten, want Tiel’72 had het moeilijk met de achterverdedigende Nijmegenaren.

Na de eerste drinkpauze werd de korf makkelijker gevonden door beide ploegen en Tiel’72 pakte zelfs een 5-2 voorsprong. Noviomagum wist zich voor rust nog terug te knokken naar een 6-6 ruststand. Ook na de pauze lukte het Tiel’72 de eerste tien minuten niet om het gat van de korf te vinden, terwijl Noviomagum na vier rake schoten verder uitliep naar 6-10. Hoewel de ploeg van coach André van de Haar de draad weer oppakte, lukte het niet meer om het gat te dichten. Noviomagum keerde uiteindelijk met een 10-15 overwinning terug naar Nijmegen. Volgende week wacht een uitwedstrijd tegen KVZ voor de selectie, een oude bekende van vorig seizoen.

Doelpuntenmakers 2: Anouk Boudewijn (3), Auke Links (3), Jesper van Valburg (2), Roos Schrader (2), Merlijn Köhler, Sven Verwoert en Tim van Zoest

Doelpuntenmakers 1: Pascal van der Lans (4), Gerhard Gouderjaan (3), Marleen Verweij (2) en Maureen van Aken