Tiel’72 wint ruim van HKC(U) na stroeve start | Korfbalvereniging Tiel'72

De eerste competitieronde van het nieuwe jaar bestond voor onze selectie uit twee uitwedstrijden. Tiel’72 2 ging in de late avond op bezoek in Wageningen. Deze wedstrijd tegen de koploper zou wel eens een hele spannende kunnen worden. Iets eerder op avond stond de wedstrijd tegen HKC Utrecht op de planning voor ons vlaggenschip. Voor het tweede bleef het inderdaad bloedstollend spannend tot het eind: 15-15. Het eerste nam pas in de tweede helft van de wedstrijd een doelpunten-spurt en gaf de voorsprong niet meer uit handen: 10-21.

Tiel’72 2 – onder leiding van coach Kalijn van Harten – had voorafgaand aan de wedstrijd een duidelijk strijdplan voor ogen. Het is dan ook geen verrassing dat iedereen erop gebrand was de wedstrijd te winnen. Wageningen 3 is op dit moment koploper in de poule; reden te meer om alle zeilen bij te zetten om die felbegeerde punten mee naar huis te nemen.

De wedstrijd begon goed. Tiel liet veel strijdlust zien en leverde energiek spel. Zoals van tevoren gehoopt namen onze oranjehemden brutaal de leiding. Door de enorme verdedigende druk van ons tweede werden er veel ballen onderschept. Tiel’72 2 was lekker aan het aanvallen en begon rustig uit te lopen op het scorebord. Met een stand van 3-7 in het voordeel van Tiel zochten beide ploegen de kleedkamers op.

Na de rust werden er aan de kant van Wageningen een aantal spelers gewisseld en gingen ze een versnelling hoger spelen. Tiel had hier duidelijk moeite mee. Hoewel er in het vak van Tijn van Ommeren en Auke Links veel verdedigende rebounds gepakt werden, lagen de goals niet voor het oprapen voor beide ploegen. Halverwege de tweede helft sloeg de vermoeidheid toe bij de Tielse spelers terwijl Wageningen op hetzelfde tempo kon blijven korfballen. Tijd voor Tiel om te wisselen. Kalijn van Harten bracht een aantal tactische wissels om de ploeg op de been te houden. Dit lukte aardig want in de laatste minuut schoot Kim Brink de winnende goal. Maar helaas, in de laatste seconden van de wedstrijd schoot Wageningen de gelijkmaker erin met een onmogelijke bal vanaf de zijlijn: eindstand 15-15.

Zo spannend als het in Wageningen was, zo moeilijk zou het in Hoograven niet worden was de verwachting. Deze week stond Tiel’72 1 – onder leiding van coach André van de Haar – tegenover de hekkensluiter HKC Utrecht; een wedstrijd waarbij op papier twee punten verwacht werden. Ondanks de goede energie van Tiel, verdedigende druk en twee openingstreffers van Thomas van Maurik en Damian Vos bleek HKC echter gemakkelijk te scoren. Hierdoor bleven de Utrechtenaren in de eerste helft de bovenliggende partij qua doelpunten. Marleen Verweij hield Tiel in de strijd met haar vlijmscherpe schoten, waardoor het team gelukkig met een minimaal verschil de rust in ging: tussenstand 7-6.

In de tweede helft brachten een gewijzigde opstelling én duidelijke afspraken een keerpunt. De 7-6 achterstand werd omgebogen naar een ruime voorsprong. Opvallend was het “liggende” doelpunt van Pascal van der Lans na een indrukwekkende strijd om de rebound. Invaller Jesper van Valburg beloonde zichzelf met een doelpunt van afstand in het staartje van de wedstrijd: 10-21.

Al met al toonde Tiel 1 mentale kracht en bewees opnieuw dat ze als team in staat zijn om de wedstrijd naar zich toe te trekken.

Doelpuntenmakers Tiel’72 2: Kim Brink (7), Tijn van Ommeren (2), Tim van Zoest (2), Merlijn Köhler, Linda Nijenhuis, Emi Smit, Anouk Boudewijn, Gerhard Gouderjaan en Roos Schrader.

Doelpuntenmakers Tiel’72 1: Damian Vos (4), Marleen Verweij (4), Roos Schrader (3), Gerhard Gouderjaan (3), Pascal van der Lans (2), Thomas van Maurik (2), Mariska Kocken (1), Niels van der Vlerk (1), Jesper van Valburg (1)