Tiel’72 was lang dichtbij winst op Noviomagum maar verliest toch | Korfbalvereniging Tiel'72

De selectie van Tiel’72 speelde dit weekend de return tegen Noviomagum. Beide ploegen verloren de vorige ontmoeting in Nijmegen, maar waren gebrand om punten te pakken. Tiel’72 2 won overtuigend van Noviomagum 2: 19-14. Voor Tiel’72 1 was de start heel sterk, maar Noviomagum pakte het initiatief toch over in de tweede helft: 20-21.

De ploeg van trainer Kalijn van Harten heeft in aanloop naar de ontmoeting met Noviomagum fanatiek getraind om punten te gaan pakken, zodat ze op gelijke hoogte zouden komen met Noviomagum in de strijd om plek drie. Ze gingen er dan ook volle bak in wisten een 3-3 gelijke stand om te buigen naar een 10-6 voorsprong bij rust. Ook na rust wist Tiel’72 2 een voorsprong te behouden van vier à vijf doelpunten, maar na een tijdje kwam Noviomagum toch terug tot één doelpunt verschil. Gelukkig kon Tiel’72 nog één keer doorzetten en sloeg de thuisploeg een gat van vijf doelpunten, waardoor er uiteindelijk met 19-14 gewonnen werd. Mede dankzij zes doelpunten van Kim Brink én de strijdlust van het hele team staat de ploeg nu gelijk met Noviomagum en nog maar één punt onder Wageningen.

Voor ons vlaggenschip was het de eerste wedstrijd met interim-coach Mathijs Ramaker aan het roer. Vorige week werd er nog knap gewonnen bij Fiducia, dus wie weet was er ook een stunt mogelijk tegen de nummer twee Noviomagum. Tiel’72 schoot in ieder geval uit de startblokken met doelpunten van Pascal van der Lans en Marleen Verweij. De energie en beleving was in ieder geval van de gezichten van de spelers, reserves en staf af te lezen en de gehele eerste helft stond Tiel’72 aan de goede kant van de score. De thuisploeg sloeg op een gegeven moment een gat van vier doelpunten, waardoor het gevoel ontstond dat er wel eens twee broodnodige punten behaald konden worden. Noviomagum kwam voor de rust al terug tot één doelpunt verschil: 10-9.

Na rust kantelde het wedstrijdbeeld. Waar de eerste helft voor Tiel’72 was, was de tweede helft voor de bezoekers. Zij konden de korf makkelijker vinden en de doelpunten aan Tielse kant werden schaars. Een 12-11 voorsprong veranderde door moeizame aanvallen en niet scherp verdedigen in een 13-17 tussenstand. Reden voor coach Ramaker om een time-out aan te vragen en de ploeg op scherp te zetten, ook door wat wissels door te voeren. Invallers Kim Brink en Damian Vos wisten beiden te scoren, maar de achterstand werd niet meer ingehaald. In de laatste dertig seconden werd er nog twee keer gescoord, waardoor de ploeg terugkwam tot 20-21 maar helaas net tekort kwam. Aan de strijd en de passie heeft het in ieder geval niet gelegen. Volgende week volgt de ontmoeting met Antilopen in Leusden. Wederom een kans om punten te halen!

Doelpuntenmakers: Pascal (6), Naomi (3), Marleen (2), Maureen (2), Sierd (2), Damian, Gerhard, Kim, Linda en Thomas