Tiel’72 verstoort kampioensfeestje Rust Roest | Korfbalvereniging Tiel'72

Het was een spannend weekend voor de hoofdmacht van Tiel’72: het was erop of eronder tegen Rust Roest in Eindhoven. Bij winst zou Rust Roest namelijk kampioen zijn en was er voor Tiel’72 alleen nog promotie te behalen. De bezoekers uit Tiel wisten het kampioensfeestje te verstoren in Eindhoven, door met 14-18 te winnen en de koppositie over te nemen. Ook Tiel’72 won later op de zaterdag van Telstar 3: 16-20.

Voor Tiel’72 was er nog een klein kansje op promotie en het kampioenschap, maar dan moest huidige koploper Wageningen 3 punten laten liggen tegen Apeldoorn 2 en ook OVVO moest punten morsen. Wageningen wist echter overtuigend te winnen en ook OVVO versloeg De Meeuwen, waardoor het kampioenschap definitief uit zicht is.

Toch deed dit niks af aan de energie van de ploeg van coach Kalijn van Harten, want het begin was sterk tegen Telstar 3. De zusjes Brink, Kim en Meike, openden de score voor de oranjehemden met twee doelpunten. Al snel besloot Telstar om te gaan achterverdedigen, een spelstrategie die vaker wordt toegepast als teams moeite hebben om scorend mee te komen. Dit komt het korfbalspel voor de neutrale toeschouwer niet ten goede, want het resulteerde in saai korfbal.

Gelukkig liet Tiel’72 zich niet van de wijs brengen en gingen de ploegen rusten met een stand van 5-14. Na rust konden de bezoekers nog drie keer het gat van de korf vinden, maar daarna liep het helemaal vast. Het werd een wedstrijd die beter snel vergeten kan worden, want Telstar kwam steeds dichterbij. Uiteindelijk werd het 16-20 in het voordeel van de bezoekers, en gingen de punten wel gewoon mee naar Tiel.

Voor het vlaggenschip stond er dus een spannend potje op het programma in Eindhoven. Rust Roest stond voorafgaand aan het fluitsignaal nog met één punt boven Tiel’72 en kon het kampioenschap definitief binnenslepen, dus er zat voldoende spanning op de wedstrijd.

Rust Roest opende de score, maar Thomas van Maurik antwoordde al vrij snel met de 1-1. In de eerste helft was het stuivertje wisselen tussen de beide ploegen en gingen de scores gelijk op. Het eerste gat werd geslagen na een schot van Gerhard Gouderjaan en een doorloopbal van Roos Schrader: 4-6. De thuisploeg probeerde het gat te dichten, maar Damian Vos, Gouderjaan en Van Maurik wisten dit te voorkomen door de voorsprong verder uit te bouwen naar 5-9. Toch lukte het Rust Roest om ondanks de druk die op de wedstrijd lag het gat te dichten en terug te komen tot 9-9. Vos en Pascal van der Langs brachten Tiel’72 opnieuw op voorsprong, waarna de ploegen de kleedkamers opzochten met een 10-13 tussenstand in het voordeel van de Tielenaren.

Na rust wist de thuisploeg het gat van de korf al gauw te vinden en werd de spanning teruggebracht in de wedstrijd: 12-13. Femke de Rooij scoorde een afstandsschot, maar Rust Roest antwoordde al snel met een tegentreffer. Toch had Tiel’72 het verdedigend goed voor elkaar, waardoor er opnieuw een gat geslagen kon worden nadat er drie doelpunten op rij werden gescoord. De eindfase was rommelig, maar het was invalster Kim Brink die in de slotseconden nog eens wist te scoren en de eindstand op 14-18 noteerde.

Door een goede teamprestatie heeft de ploeg van coach André van de Haar belangrijke punten gepakt, en is promotie naar de 1e Klasse een feit. Volgende week staat de laatste zaalwedstrijd tegen HKC op het programma. Het kampioenschap kan dan binnengehaald worden, dus zorg dat je daarbij bent! Tiel’72 2 speelt om 13:45 uur tegen Wageningen 3 en dat belooft een mooie wedstrijd te worden. Daarna is het de beurt aan Tiel’72 1 om 15:05 uur en wordt hopelijk het kampioenschap een feit!

Doelpuntenmakers Tiel’72 2: Tim van Zoest (5), Kim Brink (3), Meike Brink (2), Merlijn Köhler (2), Auke Links (2), Anouk Boudewijn (2), Linda Nijenhuis, Emi Smit, Tijn van Ommeren en Sierd Hettema

Doelpuntenmakers Tiel’72 1: Gerhard Gouderjaan (5), Pascal van der Lans (3), Damian Vos (3), Thomas van Maurik (2), Roos Schrader (2), Mariska Kocken, Femke de Rooij en Kim Brink