Tiel’72 verrassend onderuit tegen HKC (He)

Dit weekend stond er een uitwedstrijd tegen HKC Hengelo op het programma voor het vlaggenschip van Tiel’72. HKC 2 heeft zich begin dit seizoen teruggetrokken uit de competitie, waardoor Tiel’72 2 geen wedstrijd had. Uiteraard waren er wel een aantal spelers van 2 en de A1 aanwezig op de reservebank.

Tiel’72 wist van tevoren dat ze een zware wedstrijd konden verwachten, met een snikhete middag en een fysiek sterke ploeg die achterverdedigd. De eerste helft waren de doelpunten schaars en met name Tiel’72 vergat zichzelf te belonen want er werden genoeg uitgelezen kansen gecreëerd. Desalniettemin ging het gelijk op en met een stand van 5-4 werden de kleedkamers opgezocht.

In de tweede helft lukte het echter niet om de doelpuntenmachine aan de praat te krijgen waardoor HKC kon uitlopen naar een voorsprong van 10-5. Coach Mathijs Ramaker besloot om in te grijpen en een aantal wissels door te voeren. Dit pakte goed uit, want er kwam een andere energie vrij en de doelpunten kwamen weer op gang. Helaas kwam deze ommekeer te laat, waardoor de wedstrijd eindigde in 11-10.

Volgend week staat de absolute kraker en strijd om het kampioenschap op het programma: thuis tegen KVZ. De ploeg die wint kroont zich tot kampioen, zowel bij ons eerste als bij ons tweede (mits KVZ 2 vanavond wint van AKC (Al) 2). Laten we er in ieder geval voor zorgen dat we met z’n allen achter onze selectie gaan staan voor de laatste speelronde van dit seizoen, met daarna de Kampioenenparade, de BBQ en de Tropical Party! De selectie kan alle support in ieder geval goed gebruiken, dus hopelijk tot zaterdag!!

Doelpuntenmakers: Marleen Verweij 3, Gerhard Gouderjaan 2, Pascal van der Lans 2,  Linda Nijenhuis 2 en Mariska Kocken