Tiel’72 verliest ondanks sterke start opnieuw van Tempo

Het beloofde een mooie korfbalzaterdag te worden voor onze selectie op het eigen sportpark Rauwenhof in Tiel. Tiel’72 2 zag twee weken geleden DVO/Transus er op het nippertje met de winst vandoor gaan, maar nam nu wel revanche in eigen huis: 16-12. Ons vlaggenschip speelde opnieuw tegen Tempo, maar ondanks een goede start werd er weer niet gewonnen: 13-21.

De ploeg van Kalijn van Harten was erop gebrand om de vorige wedstrijd tegen DVO goed te maken. Deze moeizame pot ging toen op het nippertje verloren, maar nu ging het team met het volle vertrouwen en een scherpe tactiek de wedstrijd in. Met goed verdedigend werk en goede aanvallen, kwam de thuisploeg al snel op een 2-0 voorsprong. De gehele eerste helft bleef Tiel’72 aan de goede kant van de score, en bleef het gat zo rond de 2 à 4 doelpunten. Met een 8-5 tussenstand werd de kleedkamer opgezocht.

Ook in de tweede helft bleef Tiel’72 aan de goede kant van de score. Waar de thuisploeg drie doelpunten scoorde, kon DVO maar reageren met één doelpunt. Hierdoor kwam de thuisploeg ook niet echt meer in gevaar de rest van de wedstrijd. De spelers van DVO gingen daarnaast ook nog eens tegen zichzelf spelen, waardoor de eindstand uiteindelijk 16-12 werd in het voordeel van Tiel’72.

De voorbereiding van ons vlaggenschip was niet ideaal te noemen. Door een avondje met flinke regen viel een van de trainingen in het water, maar ook met één training deze week was de ploeg van André van de Haar er klaar voor. De start was overduidelijk voor Tiel’72. Pascal van der Lans en Roos Schrader wisten al gauw de korf te vinden en noteerden een 2-0 voorsprong. Deze werd verder uitgebouwd naar 4-1. Vanaf dat moment begon Tempo mee te scoren en ging het gelijk op.

Vlak voor rust belandde Tiel’72 in een dipje en hier maakte Tempo dankbaar gebruik van. De ploegen gingen bij 5-9 de kleedkamers in. Na rust probeerde Tiel’72 het tij te keren en de strijd weer volle bak aan te gaan. Ondanks het goede verdedigende werk lukte het Tiel’72 niet om zichzelf te belonen en mee te blijven scoren. Hierdoor liep de ploeg uit Alphen aan den Rijn nog verder uit. De thuisploeg liet het er niet bij zitten en probeerden in ieder geval te laten zien dat ze wel degelijk een goed potje kunnen korfballen.

In de laatste minuten vielen Auke Links, Anouk Boudewijn en Mariska Kocken ook nog even in. Na het mooie laatste doelpunt van Damian Vos stond uiteindelijk de 13-21 eindstand op het scorebord. Helaas weer geen punten. Op naar volgende week!

Doelpuntenmakers Tiel’72 1: Damian Vos (5), Gerhard Gouderjaan (2), Marleen Verweij (2), Thomas van Maurik (2), Pascal van der Lans en Roos Schrader

Doelpuntenmakers Tiel’72 2: Merlijn Köhler (3), Emi Smit (3), Anouk Boudewijn (2), Sven Verwoert (2), Auke Links (2), Linda Nijenhuis (2), Kim Brink en Tijn van Ommeren