Tiel’72 verliest cruciale wedstrijd in strijd om handhaving

Onze selectie reisde afgelopen weekend af naar Oss voor de return tegen DOT. Voor zowel 2 als 1 was het een belangrijke pot met het oog op handhaving. Tiel’72 2 won uiteindelijk overtuigend met 12-17 van DOT 2. Het eerste had een flinke kluif aan DOT 1 en verloor: 15-11.

De beginfase van de wedstrijd van het tweede ging gelijk op. Beide ploegen moesten nog even opstarten en het duurde dan ook even voordat de eerste doelpunten vielen. Al snel ging de ploeg uit Tiel een versnelling hoger spelen. Dit resulteerde in een run van zeven doelpunten: 2-9. Mede door het sterke scorende vermogen in de ploeg van coach Linda Nijenhuis werd de voorsprong verder uitgebouwd naar een ruststand van 4-12.

Na de rust begon DOT wat meer mee te scoren en kwam het dichterbij de Tielenaren. De forse achterstand werd beetje bij beetje kleiner gemaakt tot 8-14. Hierna pakte Tiel’72 de focus weer terug en ging het weer wat georganiseerder spelen. Hierdoor werd de voorsprong vrij gemakkelijk vastgehouden en was het Auke Links die de wedstrijd in het slot gooide met zijn zesde doelpunt: 12-17.

Voor ons vlaggenschip was de wedstrijd tegen DOT een belangrijke voor handhaving in de Overgangsklasse. De vorige wedstrijd werd knap gewonnen door Tiel’72 en door de druk die nu op de wedstrijd stond, was de spanning vanaf het begin voelbaar.

De start van de wedstrijd ging gelijk op. Tiel’72 zette veel druk op de aanvallen van DOT en wist hierdoor meerdere keren de bal te onderscheppen. DOT voerde daarentegen de verdedigende taken ook goed uit, waarbij ze slim wisselden tussen voor- en achterverdedigen. Hoewel Tiel’72 prima kansen creëerde, ging het scoren minder gemakkelijk. Hierdoor stond het 6-5 bij rust in het voordeel van de Ossenaren.

De start van de tweede helft was overduidelijk voor de thuisploeg. De voorsprong van DOT werd verder uitgebouwd. De ploeg van coach André van de Haar creëerde kans na kans, maar het ontbrak aan scherpte in de afronding. Gelukkig had Femke de Rooij haar vizier op scherp en hielden haar vrije ballen Tiel’72 nog enigszins in het spoor van DOT.

In een poging de wedstrijd te kantelen brachten trainers Van de Haar en Hielke de Rooij wat wissels om de aanval nieuw leven in te blazen. Aan de energie van de invallers heeft het niet gelegen, maar het scoren wilde nog steeds niet voldoende lukken. DOT bleef kalm en speelde de wedstrijd gedisciplineerd uit: 15-11.

Een teleurstelling voor Tiel’72, maar de focus gaat direct op de laatste veldwedstrijd. Volgende week ontvangt Tiel’72 kampioen Tilburg, een belangrijke wedstrijd waarin Tiel’72 de support van het oranje-zwarte legioen goed kan gebruiken. Zorg dat je erbij bent om het team naar de winst te schreeuwen!

Doelpuntenmakers Tiel’72 2: Auke Links (6), Sven Verwoert (3), Lauri de Rooij (3), Merlijn Köhler (2), Kim Brink (2), Meike Brink (2) en Niels van Ommeren

Doelpuntenmakers Tiel’72 1: Femke de Rooij (5), Naomi Coenhein (3), Marit van Bekkum, Niels van der Vlerk en Gerhard Gouderjaan