Tiel’72 trekt opnieuw aan het kortste eind tegen OVVO | Korfbalvereniging Tiel'72

Het was alweer tijd voor de laatste thuiswedstrijden van dit seizoen voor onze selectie. Tiel’72 2 speelde de return tegen Wageningen 3 en ook deze wedstrijd werd gewonnen door de ploeg van coach Kalijn van Harten: 19-15. Ons vlaggenschip trad opnieuw aan tegen OVVO en verloor wederom met een klein verschil: 13-15.

Voor Van Harten was het haar laatste thuiswedstrijd als coach bij Tiel’72. Na dit seizoen verruilt ze het oranje-zwart voor het paars van Victum in Houten. Maar voor het zo ver is, is haar ploeg eerst nog volop in de race voor het kampioenschap in de Reserve Overgangsklasse. Voor de wedstrijd tegen Wageningen was er een duidelijke tactiek afgesproken en de ploegen gingen vanaf het begin direct gelijk op. Tim van Zoest tekende voor de openingstreffer, maar Wageningen antwoordde direct. Gelukkig stond het vizier op scherp bij iedereen en pakte iedereen aan de Tielse zijde een doelpuntje mee. Na een strafworp van Tijn van Ommeren vlak voor rust, zochten de ploegen de kleedkamers op bij een 9-7 tussenstand in het voordeel van de thuisploeg.

Na rust kwam Wageningen terug tot 10-10, maar Tiel’72 wist de versnelling een tandje hoger te zetten. De thuisploeg liep verder uit door een doelpuntenreeks van maar liefst negen doelpunten op rij, met één doelpunt tussendoor voor Wageningen. De voorsprong was na deze run dusdanig comfortabel dat de ploeg van Van Harten de wedstrijd uitspeelde. Toch wist Wageningen nog terug te komen tot de uiteindelijke eindstand van 19-15.

Voor ons vlaggenschip heerste het gevoel dat er wat te halen viel tegen OVVO. De vorige uitwedstrijd ging namelijk nipt verloren en ook deze wedstrijd konden de teams maar moeilijk afstand van elkaar nemen. De voorbereiding op de wedstrijd was niet geheel vlekkeloos. De scheidsrechters van dienst keurden ons veld op veld 1 namelijk af, waardoor er onverhoopt ineens van veld gewisseld moest worden. De wedstrijd werd gespeeld op veld 2, het veld waar Tiel’72 1 vorig veldseizoen nog op miraculeuze wijze kampioen werd in de Overgangsklasse. Voor sommige spelers was het voorlopig de laatste thuiswedstrijd in het shirt van Tiel’72, omdat ze elders gaan korfballen.

Na al het gedoe in de voorbereiding kon er dan eindelijk gekorfbald worden. Het begin van de wedstrijd was stroef van beide kanten. Toch deelde OVVO de eerste tik uit door met 2-0 voor te komen. De doelpunten waren net als in de uitwedstrijd schaars. De ploeg van coach André van de Haar wist zich terug te knokken in de wedstrijd en de rest van de eerste helft ging het gelijk op. Nadat het eigenlijk de hele eerste helft gelijk heeft gestaan, ging OVVO met een doelpunt meer de kleedkamer in: 6-7.

OVVO kwam beter uit de kleedkamers en liep verder uit naar 6-8. Dit was de wake-up call die Tiel’72 nodig had. Met vier doelpunten op rij, waarvan twee hele belangrijke van Roos Schrader, pakte Tiel’72 de voorsprong over: 10-8. De eerste punten in de Hoofdklasse lagen op de loer voor Tiel’72, maar een time-out aan de kant van de bezoekers bracht hier verandering in. Met vijf doelpunten op rij draaide OVVO de score weer om naar 10-13. Het lukte Tiel’72 meerdere keren om het verschil terug te brengen naar één doelpunt verschil, maar op gelijke hoogte komen lukte niet meer. Uiteindelijk floten de scheidsrechters af bij een 13-15 eindstand.

Ondanks dat het eerste punt in de Hoofdklasse verdiend zou zijn voor Tiel’72, mocht het niet zo zijn. Het harde werken werd helaas niet beloond. Voor Tiel’72 was dit de laatste thuiswedstrijd op het huidige veld. In de zomer wordt deze vervangen voor een gloednieuwe mat. Volgende week wacht de voorlopig laatste wedstrijd in de Hoofdklasse tegen Animo in Geldermalsen. Hoe gaaf zou het zijn als de eerste punten daar gepakt zouden worden? Kom daarom allemaal kijken om 15:30 uur in Geldermalsen en schuif daarna gezellig aan voor de barbecue in Tiel op ons eigen sportpark! De BBQ-pakketten vliegen de deur uit, dus zorg dat jij er ook op tijd eentje besteld via deze link! Je kunt alleen nog vandaag bestellen!

Doelpuntenmakers Tiel’72 2: Tim van Zoest (4), Auke Links (4), Tijn van Ommeren (4), Sven Verwoert (3), Kim Brink (2), Anouk Boudewijn en Meike Brink

Doelpuntenmakers Tiel’72 1: Gerhard Gouderjaan (3), Mariska Kocken (3), Roos Schrader (3), Femke de Rooij, Marleen Verweij, Niels van der Vlerk en Damian Vos