Tiel’72 recht de rug na roerige week met broodnodige winst op Fiducia | Korfbalvereniging Tiel'72

De selectie van Tiel’72 speelde dit weekend apart van elkaar. Tiel’72 2 speelde tegen koploper Dalto in Driebergen, en Tiel’72 1 speelde tegen Fiducia in Vleuten. Een roerige week voor de selectie, waarin Tiel’72 tussentijds afscheid nam van trainer Daan van der Klis en Kalijn van Harten het coach-stokje eenmalig overnam. Met succes, want Tiel’72 1 nam de punten mee naar huis: 16-18.

Voor het tweede team was het hopen op een stuntje in Driebergen. Luc van Harten coachte de ploeg in afwezigheid van Kalijn en gaf de ploeg mee om met strijd en discipline te spelen. Na een goede eerste helft waarin Tiel’72 2 scorend mee kon blijven bij Dalto tot een 12-7 ruststand, liep de thuisploeg in de tweede helft verder uit. Het scorend vermogen bij Dalto begon te draaien, waardoor het uiteindelijk 29-11 werd. Hierna reisde de ploeg af naar Vleuten om reserve te zitten, of Tiel’72 1 aan te moedigen.

Bij de vorige ontmoeting met Fiducia werd er ook al nipt verloren, dus dat er iets mogelijk moest zijn was van te voren al duidelijk. De ploeg van Kalijn en Silvia Ramaker als assistent startte sterk. Pascal van der Lans en Gerhard Gouderjaan openden de score, waardoor de sfeer er gelijk goed in zat bij het publiek. Vanaf de bank werd er ook volop aangemoedigd en verdedigend stond het als een huis, waardoor Fiducia maar moeilijk tot scoren kwam. Met een ruststand van 6-9 zochten de ploegen de kleedkamer op.

De tweede helft begon sterk met direct drie doelpunten voor de thuisploeg. Hiermee liep Tiel’72 uiteindelijk uit naar een 7-15 voorsprong. Door het goede spel zat de sfeer er goed in bij de spelers, maar toch bleef er focus tijdens het verdedigen. Ondanks dat wist Fiducia zich langzaam maar zeker terug te knokken in de wedstrijd, waardoor het alsnog spannend werd.

Uiteindelijk bleek de goede start van Tiel’72 de nekslag voor de thuisploeg. Er was niet voldoende tijd om de achterstand nog om te buigen, waardoor de wedstrijd eindigde in 16-18 winst voor de bezoekers uit Tiel. De overwinning werd uitbundig gevierd met en door de meegereisde fans op de tribune.

Volgend weekend wacht de thuiswedstrijd tegen Noviomagum voor de selectie. Ook dit beloofd een spannende pot te worden, dus support is natuurlijk meer dan welkom!

Doelpuntenmakers: Gerhard (6), Pascal (4), Naomi (3), Marleen (2), Niels (2) en Sierd