Tiel’72 pakt volle buit in eigen huis tegen DOT

De selectie van Tiel’72 heeft goede zaken gedaan tijdens het Appelpop-weekend. DOT uit Oss kwam op bezoek en werd vakkundig met lege handen weer naar huis gestuurd. Tiel’72 2 startte ijzersterk en gaf de voorsprong niet meer uit handen: 16-13. Het vlaggenschip maakte het uiteindelijk nog spannend tegen DOT, maar pakte wel de winst: 18-17.

Tiel’72 2 schoot uit de startblokken met mooie doelpunten van Tim van Zoest en Kim Brink: 4-0. DOT deed daarna wat terug, maar Niels van Ommeren bracht de comfortabele voorsprong van vier doelpunten weer terug met zijn eerste doelpunt in de selectie. Ook Fleur Hanssen maakte haar eerst doelpunt in de selectie, waardoor de voorsprong verder werd uitgebreid. Met een 8-3 voorsprong ging de ploeg van coach Linda Nijenhuis richting de kleedkamers.

Na rust kwam DOT beter in het spel en wisten ze het gat van de korf gemakkelijker te vinden. De bezoekers uit Oss wisten de achterstand terug te brengen tot twee doelpunten: 9-7. Coach Nijenhuis bracht een tactische wissel met Auke Links en al snel werd de voorsprong weer vergroot. DOT kwam nog een beetje terug tot twee doelpunten, maar Sven Verwoert schoot de wedstrijd definitief in het slot: 16-13.

De ploeg van coach André van de Haar speelde tegen oud-Tielenaar Robbin de Vries en was gebrand om de eerste overwinning in de Overgangsklasse te pakken. Toch waren het de bezoekers uit Oss die het eerste doelpunt maakten. Tiel’72 kreeg al vroeg een tegenslag te verwerken toen Mariska Kocken geblesseerd uitviel na een botsing. Lauri de Rooij – die al een hele wedstrijd bij Tiel’72 2 in de benen had – verving haar en liet zien prima mee te kunnen bij het vlaggenschip. In de beginfase ging het lang gelijk op, met doelpunten van Gerhard Gouderjaan, Damian Vos en Femke de Rooij. Op een gegeven moment sloegen de oranjehemden een gat van vier: 12-8.

Na de rust ging Tiel’72 verder waar het gebleven was met het scoren van doelpunten. DOT wisselde van tactiek in de rust, maar dit hield Tiel’72 in eerste instantie niet van het scoren af: 14-8. Hierna kwam de klad erin, want van de volgende zeven doelpunten waren er zes van de Ossenaren waardoor de stand teruggebracht werd naar 15-14. De slotfase werd billenknijpen, maar toch was het de ploeg van Van de Haar en assistent Hielke de Rooij dat altijd het initiatief bleef houden. Met nog anderhalve minuut te spelen noteerde Gouderjaan met een strafworp opnieuw een voorsprong van twee doelpunten: 18-16. Toch wist DOT nog één keer te scoren, waardoor het toch nog even spannend werd. Het werd uiteindelijk 18-17 voor de thuisploeg.

Dankzij deze winst staat Tiel’72 1 op een tweede plek. Volgende week wacht een ontmoeting met koploper Tilburg 1 om 15:35 uur in Tilburg. Onze selectie kan de support zeker gebruiken!

Doelpuntenmakers Tiel’72 2: Tim van Zoest (4), Kim Brink (3), Auke Links (2), Sven Verwoert (2), Fleur Hanssen (2), Niels van Ommeren, Meike Brink, en Merlijn Köhler

Doelpuntenmakers Tiel’72 1: Gerhard Gouderjaan (8), Pascal van der Lans (3), Femke de Rooij (2), Niels van der Vlerk (2), Damian Vos (2) en Lauri de Rooij