Tiel’72 pakt eerste punten in de Hoofdklasse tegen Animo

Afgelopen weekend was het alweer tijd voor de laatste officiële speelronde van dit seizoen. Tiel’72 1 speelde voor spek en bonen, maar ook weer niet zomaar een wedstrijd. De burenruzie tegen Animo in Geldermalsen stond op het programma. Voor Tiel’72 2 waren alle scenario’s nog mogelijk tijdens de laatste wedstrijd tegen KVA 3, van het kampioenschap tot degradatie. Uiteindelijk vierde het vlaggenschip een feestje in Geldermalsen (15-20) terwijl voor Tiel’72 2 het doek viel in de Overgangsklasse: 19-13.

Het werd een ware apotheose voor Tiel’72 2. De laatste wedstrijd van het seizoen was meteen ook de kampioenswedstrijd tegen directe concurrent KVA 3. Maar naast het kampioenschap was degradatie ook nog mogelijk. Toch was de ploeg van coach Kalijn van Harten daar geen seconde mee bezig. Voor Van Harten was het ook meteen haar laatste wedstrijd als coach voor Tiel’72. Ook assistent-coach Patrick van Westrienen, teammanager Eimert Smit en speelsters Emi Smit, Anouk Boudewijn en Linda Nijenhuis namen afscheid van de selectie.

Wat een mooi spektakel had kunnen worden, begon als een ware deceptie. De Tielenaren stonden met rust 12-2 achter. Waar KVA scherp begon aan de wedstrijd, had Tiel’72 het vizier op allesbehalve scherp staan. KVA moest het vooral van twee spelers hebben, maar het lukte Tiel’72 niet om deze spelers af te stoppen. Snelle wissels konden het tij niet keren in die eerste helft, maar na rust kwam de ploeg van Van Harten gelukkig een stuk sterker uit de kleedkamer. Tiel’72 wist na een aantal wissels de stand terug te brengen tot vier doelpunten verschil, maar dichterbij kwam de ploeg niet meer. Het gat was al te groot, waardoor het uiteindelijk 19-13 werd in het voordeel van KVA. Later bleek dat DVO/Transus won van Wageningen, waardoor Tiel’72 een onverdiende degradatie te wachten stond.

Voor Tiel’72 1 stond er weliswaar niets meer op het spel, maar toch wil je de burenruzie met Animo wel winnen! Daarnaast stond het team nog altijd te popelen om de eerste (historische) punten in de Hoofdklasse binnen te halen. Voor Roos Schrader en Marleen Verweij was dit een bijzondere wedstrijd, want het was de laatste in het shirt van Tiel’72. Hierna starten zij aan een nieuw korfbalavontuur in Wageningen.

Het begin van de wedstrijd ging gelijk op en beide teams speelden vol inzet. Toch was het Animo dat met een minimale voorsprong van twee doelpunten de kleedkamers opzocht. Maar Tiel’72 gaf zich niet zomaar gewonnen. In de tweede helft kwam het dynamische vak van Pascal van der Lans en Damian Vos pas echt op gang. Dankzij een doelpunt van Vos kwam Tiel’72 voor het eerst op voorsprong en onder leiding van Van der Lans en Gerhard Gouderjaan werd deze voorsprong nog verder uitgebouwd. Het meegereisde publiek ging uit hun dak toen Tijn van Ommeren binnen de lijnen kwam en meteen doelpuntje meepikte. Dankzij de mooie tussenstand was er op het eind van de wedstrijd zelfs nog ruimte voor een mooi afscheid van Schrader en Verweij.

Uiteindelijk won Tiel’72 vrij overtuigend met 15-20, waarmee de eerste punten in de Hoofdklasse een feit waren voor Tiel’72. Hoewel dit degradatie niet meer kon voorkomen, was het toch een fantastische afsluiting van het seizoen!

Doelpuntemakers Tiel’72 2: Auke Links (2), Tim van Zoest (2), Lambert Mijdam (2), Kim Brink (2), Gerhard Gouderjaan (2), Tijn van Ommeren, Anouk Boudewijn en Naomi Coenhein

Doelpuntenmakers Tiel’72 1: Pascal van der Lans (6), Gerhard Gouderjaan (5), Roos Schrader (2), Damian Vos (2), Mariska Kocken (2), Niels van der Vlerk, Thomas van Maurik en Tijn van Ommeren