Tiel’72 moeiteloos langs laagvlieger NKV | Korfbalvereniging Tiel'72

De Tielse hoofdmacht speelde afgelopen zaterdag in Nuenen tegen NKV. De ploeg van André van de Haar kwam geen moment in de problemen tijdens deze wedstrijd. Na een reeks van vijf doelpunten was duidelijk dat de punten mee naar Tiel zouden gaan. Na een ruststand van 6-13 werd er uiteindelijk afgefloten met een 11-24 eindstand.

De ploeg van trainer Van de Haar speelt met een helder doel: alle resterende wedstrijden moeten worden gewonnen. Als dat doel wordt behaald, dan is promotie een feit. Auke Links startte deze week in de basis vanwege ziekte bij Damian Vos en een blessure bij Niels van der Vlerk. Van podiumvrees had Auke in ieder geval geen last, want hij wist zijn stempel te drukken op de wedstrijd.

De eerste aanval van de Tielenaren was een voorbode van de hele wedstrijd: de ploeg pakte veel rebounds en creëerde veel kansen. Die kansen werden in de eerste aanval nog niet direct benut, maar het gat werd al snel geslagen toen een 2-1 achterstand omgebogen naar een 2-7 voorsprong. Een goede reeks aan doelpunten zorgde ervoor dat de meegereisde supporters met een gerust hart konden toekijken.

De Tielse overmacht werd in de eerste helft ook vertaald naar doelpunten. Van 2-7 werd het uiteindelijk 6-13 bij rust. Na rust ging Tiel’72 vrolijk verder met doelpunten maken. In de verdediging waren de Tielenaren gretig. Soms iets te gretig, want de bezoekers werden vaak bestraft met een strafworp voor de thuisploeg. Maar liefst zeven van de elf doelpunten van NKV werden gescoord vanaf de stip.

In de tweede helft was er een fase waarin het NKV lukte om mee te scoren met het doelpuntengeweld van Tiel’72, maar vanaf 9-17 trokken de Tielenaren de laatste eindsprint. Mede dankzij doelpunten van Pascal van der Lans, de ingevallen Tim van Zoest en twee snelle doelpunten van de zuiver schietende Gerhard Gouderjaan stond er binnen no time 9-23 op het scorebord. Uiteindelijk werd het 11-24 in het voordeel van de Tielenaren.

Volgende week wacht een thuiswedstrijd tegen SkunK voor ons vlaggenschip. Om 15:10 uur speelt Tiel’72 2 tegen De Meeuwen 2 in de Betuwehal en daarna is het om 16:30 uur de beurt aan Tiel’72 1. Support is meer dan welkom om weer een stapje dichterbij promotie te komen!

Doelpuntenmakers: Gerhard Gouderjaan (8), Mariska Kocken (4), Pascal van der Lans (4), Thomas van Maurik (3), Auke Links (3), Marleen Verweij en Tim van Zoest