Tiel’72 kent stroeve start in de Overgangsklasse bij Tweemaal Zes | Korfbalvereniging Tiel'72

De selectie van Tiel’72 is het nieuwe korfbalseizoen gemengd begonnen bij Tweemaal Zes in Maartensdijk. Het tweede van coach Kalijn van Harten begon heel sterk en overtuigend met een 11-21 overwinning op Tweemaal Zes 2. Voor het eerste – onder leiding van coach André van de Haar – verliep het allemaal minder soepel tegen Tweemaal Zes 1: 18-14.

De start van de wedstrijd was nog voor Tweemaal Zes, maar al snel knokte Tiel’72 zich terug naar een mooie 2-5 voorsprong. Het ene vak draaide wat moeilijker en had moeite om de rebound te verzorgen, terwijl het andere vak juist veel rebound had met Tijn van Ommeren en Auke Links bij elkaar. Alsnog liet Tiel’72 zien wat zij voor komend seizoen in petto hebben en behielden de voorsprong van drie à vier doelpunten.

In de tweede helft werden er wat tactische veldwissels toegepast door onder andere Auke naar het andere vak te wisselen om zo de reboundkracht beter te verdelen. Hierdoor hadden beide vakken langere aanvallen, waardoor de voorsprong verder uitgebouwd kon worden naar tien doelpunten verschil: 11-21.

Flinke achterstand
Na deze klinkende overwinning voor Tiel’72 2 was het de beurt aan ons vlaggenschip. De ploeg van coach André begon slecht en zag Tweemaal Zes uitlopen naar een 7-0 voorsprong. Het eerste doelpunt van Tiel’72 werd gemaakt door Pascal van der Lans via een strafworp, maar de thuisploeg bouwde de voorsprong nog verder uit naar 9-1. Er waren kansen genoeg voor Tiel’72, maar de doelpunten vielen simpelweg niet. Door doelpunten van Mariska Kocken en Gerhard Gouderjaan werd het even later 9-4 en gingen de ploegen rusten met een 11-6 tussenstand.

Tiel’72 leek de knop na rust omgezet te hebben en kwam goed uit de kleedkamer. Door doelpunten van opnieuw Gerhard en Niels van der Vlerk kwam Tiel’72 terug tot 11-8. De aanvallen werden beter aan de kant van de bezoekers en het gat van de korf werd steeds vaker gevonden. Toch kon Tweemaal Zes counteren door mee te blijven scoren, waardoor het verschil op een gegeven moment weer 14-8 was. De hoop was zeker nog niet opgegeven aan de kant van Tiel’72, want er volgde een doelpuntenreeks waardoor de bezoekers terugkwamen tot 16-14. Het lukte net niet om het tij te keren, waardoor Tweemaal Zes er met de winst vandoor ging: 18-14.

Doelpuntenmakers Tiel’72 2: Auke Links (4), Tim van Zoest (3), Anouk Boudewijn (2), Emi Smit (2), Tijn van Ommeren (2), Merlijn Köhler (2), Kim Brink (2), Sven Verwoert, Roos Schrader, Linda Nijenhuis en Tim van Aken

Doelpuntenmakers Tiel’72 1: Pascal van der Lans (3), Mariska Kocken (3), Gerhard Gouderjaan (3), Shenna Sleurink (2), Marleen Verweij, Niels van der Vlerk en Damian Vos