Tiel’72 kan niet voor een stunt zorgen tegen Tempo

Met de trouwe supporters langs de lijn stond afgelopen zaterdag een mooi affiche tegen Tempo in Alphen aan den Rijn op het programma. Tiel’72 reisde af naar Alphen aan de Rijn met het idee om het Tempo zo moeilijk mogelijk te maken en te laten zien wat de kwaliteiten zijn. Toch lukte het niet om voor een verrassing te zorgen: 19-10.

Thuisploeg Tempo begon erg goed en noteerde al vrij snel een 4-0 voorsprong op het scorebord. Damian Vos noteerde het eerste doelpunt voor de bezoekers uit Tiel, maar het afronden van de kansen bleek een lastige opgave voor Tiel’72. Tempo had hier aanzienlijk minder moeite mee en liep al snel uit naar een 9-1 voorsprong. Gelukkig wist de ploeg van coach André van de Haar het scoringspercentage wat op te krikken vanaf dat moment. Thomas van Maurik, Mariska Kocken en opnieuw Vos wisten het gat van de korf te vinden. Vlak voor rust schoot Pascal van der Lans de 12-5 binnen.

Na rust was het opnieuw Vos die het gat van de korf wist te vinden. Dit doelpunt was meteen voorlopig de laatste, want er werd maar liefst 18 minuten lang niet gescoord door beide ploegen. Verdedigend stond het bij beide ploegen namelijk als een huis. Toch liep Tempo verder uit naar een 16-6 voorsprong. Van Maurik prikte een korte kans binnen en Roos Schrader – net binnen de lijnen – drukte meteen met twee doelpunten haar stempel op de wedstrijd. Haar tweede doelpunt maakte zij na een perfecte pass van Marleen Verweij, dwars door het hart van de verdediging van Tempo. Hierna wist de thuisploeg nog twee keer te scoren, maar het slotakkoord was voor Tiel’72 met een doelpunt van Verweij: 19-10.

Op zaterdag 25 mei is de return tegen Tempo in eigen huis. Het vlaggenschip hoopt daar op zoveel mogelijk support te kunnen rekenen!

Doelpuntenmakers: Damian Vos (3), Thomas van Maurik (2), Roos Schrader (2), Mariska Kocken, Marleen Verweij en Pascal van der Lans