Tiel’72 kan niet stunten tegen kampioen Synergo

Hoewel de selectie van Tiel’72 twee sterke wedstrijden heeft gespeeld dit weekend, bleven de punten uit in sporthal de Betuwe. Het vlaggenschip ging onderuit tegen Synergo, die door deze overwinning het kampioenschap konden vieren. Het tweede streed tegen Wageningen 4 om de derde plek, maar verloor met één puntje verschil.

De ploeg van coach Kalijn van Harten was gebrand om er in ieder geval een goede en mooie wedstrijd van te maken tegen Wageningen 4. Het werd een spannende pot tegen de bezoekers uit Wageningen. De beginfase ging gelijk op tot een 3-3 gelijke stand. Hierna was het Tiel’72 dat als eerste een klein gaatje sloeg van twee doelpunten voorsprong. Nog voor rust wist Wageningen de achterstand om te draaien naar een 10-11 voorsprong bij rust. Ook in de tweede helft bleef het spannend en was het stuivertje wisselen tussen de beide ploegen. Ook de wissels konden helaas het tij niet keren, waardoor Wageningen er uiteindelijk met een 21-22 overwinning – en de derde plek op de ranglijst – vandoor ging.

Aan het vlaggenschip de pittige klus om voor een stunt te zorgen tegen koploper Synergo, dat in grote getalen was afgereisd naar Tiel om een kampioensfeestje te vieren. Het begin aan Tielse zijde was matig, waardoor er al gelijk tegen een 5-1 achterstand aan werd gekeken. Door doelpunten van Marleen Verweij en Gerhard Gouderjaan kwam de ploeg van interim-trainer Mathijs Ramaker terug in de wedstrijd: 3-5. Toch liep Synergo voor rust alweer uit naar de comfortabele voorsprong van vijf doelpunten: 7-12.

Ook na rust schoot Synergo scherp, waardoor het gat nog verder werd vergroot naar acht doelpunten: 7-15. Opnieuw was het Gerhard die met twee doelpunten het scorende ritme van Synergo wist te onderbreken, maar het veranderde in eerste instantie niet zoveel aan de scherpte van de bezoekers uit Utrecht. Zij liepen verder uit naar een 11-20 voorsprong. Met nog tien minuten op de klok zette Tiel’72 nog één keer aan en werd de korf ineens een stuk eenvoudiger gevonden. Thomas van Maurik opende de doelpuntenreeks van Tiel’72, maar doordat Synergo ook mee bleef scoren zorgde deze reeks helaas niet voor een stunt in de slotfase: 19-23.

Aan de strijd die beide ploegen hebben geleverd, heeft het in ieder geval niet gelegen. Volgende week wacht de laatste zaalwedstrijd tegen MIA in Amersfoort.

Doelpuntenmakers: Gerhard Gouderjaan (5), Thomas van Maurik (4), Niels van der Vlerk (3), Naomi Coenhein (2), Marleen Verweij (2), Mariska Kocken (2) en Pascal van der Lans.