Tiel’72 in zinderende slotfase langs medekoploper SDO | Korfbalvereniging Tiel'72

De selectie moest zich opnieuw opsplitsen dit weekend. Tiel’72 2 vertrok naar Zutphen voor de ontmoeting met KVZ 2, een oude bekende van het veldseizoen. Ons vlaggenschip reisde af naar Veldhoven voor de wedstrijd tegen een van de medekoplopers, SDO (V). Het werd een moeizame middag voor beide teams, waarbij Tiel’72 1 uiteindelijk als winnaar uit de bus kwam: 15-16. Het tweede moest helaas haar meerdere erkennen in KVZ: 16-14.

De ploeg van coach Kalijn van Harten begon veelbelovend met een paar sterke minuten, maar al snel werd het spel rommelig. De bezoekers uit Tiel raakten regelmatig na slechts één schot de bal weer kwijt aan de Zutphenaren. Na een time-out herpakte het team zich redelijk en ging de wedstrijd weer wat meer gelijk op, maar de achterstand die Tiel’72 inmiddels had opgelopen van 2-3 doelpunten was niet zomaar meer in te halen ondanks de vechtlust. Het feit dat de kansen ook niet werden verzilverd, maakte het er ook niet makkelijker op en uiteindelijk ging de wedstrijd met 16-14 verloren.

Voor het vlaggenschip beloofde het ook een spannende pot te gaan worden tegen SDO, aangezien zij ook vier punten uit twee wedstrijden hadden tot nu toe. Vanaf het begin van de wedstrijd ging de score gelijk op. SDO opende de score met een vrij bal, Gerhard Gouderjaan antwoordde op zijn beurt met een afstandsschot. Zo ging het lange tijd gelijk op voor beide ploegen en vielen de doelpunten over en weer. Tiel’72 sloeg voor het eerst een gaatje van twee dankzij een doelpunt van opnieuw Gerhard en Shenna Sleurink: 4-6. Thomas van Maurik vergrootte dat gat naar drie doelpunten verschil: 5-8. Hoewel SDO probeerde dichterbij te komen, gingen de ploegen rusten met een 7-10 tussenstand na nog een doelpunt van Gerhard en Roos Schrader.

SDO scoorde vooral over de heren en de dames waren hierbij ondersteunend. De ploeg van trainer André van de Haar scoorde over alle schijven en Thomas wist na rust opnieuw de korf te vinden met een doorloopbal: 7-11. Toch rechtte SDO de rug en wist het terug te komen tot een gelijke 11-11 tussenstand. Tiel’72 miste veel kansen, waardoor het zichzelf erg lastig maakte. Het was billenknijpen geblazen in de slotfase van de wedstrijd. Damian Vos maakte met nog één minuut te spelen de 14-15 en de wedstrijd leek de kant van Tiel’72 op te vallen, maar SDO scoorde de gelijkmaker. In de laatste twintig seconden van de wedstrijd schoot Niels van der Vlerk de oranjehemden alsnog naar de winst in een zinderende eindfase: 15-16.

Doelpuntenmakers Tiel’72 2: Auke Links (5), Kim Brink (3), Anouk Boudewijn (2), Sierd Hettema (2), Sven Verwoert en Tijn van Ommeren

Doelpuntenmakers Tiel’72 1: Gerhard Gouderjaan (3), Damian Vos (3), Femke de Rooij (2), Pascal van der Lans (2), Thomas van Maurik (2), Roos Schrader (2), Niels van der Vlerk en Shenna Sleurink