Tiel 1 verliest in de laatste minuut van SDO | Korfbalvereniging Tiel'72

Beide selectieteams hadden weer een belangrijke wedstrijd voor de boeg. Tiel 2 kreeg KVZ 2 uit Zutphen op bezoek en wilde graag winnen na het verlies van vorige week. Ons vlaggenschip speelde tegen SDO uit Veldhoven; op de ranglijst slechts één plek onder Tiel. Bij winst was promotie zo goed als zeker.

Op zaterdag speelde Tiel 2 tegen KVZ, waarbij ze vastbesloten waren om te winnen na het verlies van hun vorige wedstrijd. Met een grondige voorbespreking op de trainingsavonden, was Tiel 2 goed voorbereid. Het tweede team begon sterk, met een voorsprong van 4-0. Ondanks de inspanningen begonnen de bezoekers ook punten te scoren. Tiel rondde de kansen niet af, wat resulteerde in een ruststand van 8-8.

Na de pauze kwamen de bezoekers op een voorsprong van 8-10. Het was aan Tiel om de energie hoog te houden en gelijke tred te houden met scores. Door tactische wissels en vastberadenheid bleef de wedstrijd zeer spannend tot aan het eind. Jesper trok de stand gelijk naar 16-16 met nog slechts één minuut op de klok. In de laatste aanval van de thuisploeg wist Maureen de korf te vinden en de wedstrijd te beslissen met een eindstand van 17-16.

Voor Tiel 1 stond een belangrijke pot op het programma tegen de nummer drie SDO. Bij winst was promotie bijna een zekerheid. SDO opende sterk en Tiel had moeite vanwege een ondermaats schotpercentage. Dit leidde al snel tot een 3-6- achterstand. In het laatste deel van de eerste helft herstelde Tiel zich, werd feller en kwam eindelijk in de wedstrijd. Bij rust stond het scorebord op 6-9.

In de tweede helft bleef de strijd gelijk opgaan. Niels viel sterk in met twee snelle doelpunten. De teams wisselden doelpunten af, waarbij onze oranjehemden zich terug knokten naar een gelijke stand van 14-14. In de laatste vier minuten steeg de spanning en de druk was voelbaar bij elk schot. Gerhard scoorde de 16-15 waarmee Tiel voor het eerst in de wedstrijd op voorsprong stond. In de laatste minuut kregen beide teams een strafworp, maar alleen SDO wist deze te benutten, wat resulteerde in een eindstand van 16-17 in het voordeel van SDO.

De volgende wedstrijden op het schema voor Tiel 1 zijn tegen NKV, SkunK en vervolgens de koploper, Rust-Roest. Het is nu tijd om de knop om te zetten en vol gas te gaan naar de volgende korfbalpot.