Sterke eerste helft bezorgt Tiel’72 2 de overwinning | Korfbalvereniging Tiel'72

Dit weekend stond er voor het tweede team van Tiel een wedstrijd tegen Noviomagum uit Nijmegen op het programma. Het eerste team hoefde niet te spelen, maar ze waren er wel om de spelers aan te moedigen, en waar mogelijk plaats te nemen op de reservebank.

De wedstrijd startte niet geweldig voor Tiel. Tot een stand van 4-4 ging het gelijk op. Vanaf dat moment herpakte Tiel 2 zich en begon beter te spelen. Hier had Noviomagum geen antwoord op. Zowel het aanvallende als het verdedigende spel ging vervolgens goed. Dit resulteerde in een voorsprong van 7-16 voor Tiel bij rust.

In de tweede helft begon de verdediging aanvankelijk niet zo sterk, wat resulteerde in drie strafworpen tegen Tiel in korte tijd. Daarna herpakten onze oranjehemden zich als team en verliep de tweede helft meer gelijkwaardig. Mede door de grote voorsprong in de eerste helft kwam de overwinning niet in gevaar. Aan het einde van de wedstrijd besloot coach Kalijn van Harten het team nog volledig om te gooien, zodat iedereen aan spelen toekwam. Jesper en Tim, die als invallers deelnamen, wisten nog te scoren in de tijd die ze kregen. De wedstrijd eindigde uiteindelijk in een overwinning met een stand van 21-29.