Sterk Tiel’72 gaat er met winst vandoor bij KVZ | Korfbalvereniging Tiel'72

De selectie van Tiel’72 speelde afgelopen zaterdag alweer tegen de laatste tegenstander uit de najaarspoule: KVZ. Geen onbekende voor Tiel’72, want vorig seizoen werd de allesbeslissende kampioenswedstrijd tegen KVZ gespeeld, die toen helaas werd verloren. Het tweede liep tegen de eerste nederlaag van het seizoen aan: 18-13. Dit terwijl het eerste juist een ijzersterke wedstrijd speelde en de eerste punten binnen haalde tegen KVZ: 14-17.

De ploeg van Kalijn van Harten startte moeizaam tegen KVZ 2. Tiel’72 kwam al snel 6-1 achter en er moest iets gaan veranderen, want de langere heren van KVZ stonden nu tegenover de kleinere heren van Tiel’72. Dit zorgde dan ook voor veel balverlies. Coach Van Harten bracht wat lengte in het veld en het begon wat beter te draaien, waardoor er langere aanvallen kwamen en ook meer vertrouwen in de ploeg bij rust: 9-5. Ook de start in de tweede helft was stroef, maar gelukkig herpakte de ploeg zich snel. Het lukte Tiel’72 om mee te scoren, maar niet om de achterstand nog om te buigen: 18-13.

Bij het vlaggenschip ging het meer gelijk op in de beginfase, waarbij de doelpunten om en om vielen. Waar de ploeg van coach André van de Haar de eerste twee wedstrijden moeite had om het gat van de korf te vinden, ging dat tegen KVZ gelukkig beter. In het laatste deel van de eerste helft trokken de bezoekers zelfs een sprintje, waardoor ze wegliepen van KVZ en met een 5-9 ruststand de kleedkamers werden opgezocht.

Na rust kwam er een fase waarin juist KVZ weer sterker was, waardoor het op een gegeven moment weer bijna gelijk stond: 10-11. De Tielenaren hielden het hoofd koel en beide vakken draaiden goed. Waar Gerhard Gouderjaan in het ene vak al vanaf het begin van de wedstrijd makkelijk wist te scoren, was dat in het andere vak Damian Vos in de tweede helft. Door het mooie samenspel van beide vakken bleven de doelpunten vallen, waardoor de voorsprong weer werd vergroot door Tiel’72. Al met al een sterke wedstrijd, die uiteindelijk met 14-17 werd gewonnen door de bezoekers uit Tiel.

Dit betekent dat de ploeg van Van de Haar met een goed gevoel de returns tegemoet gaat, waarvan aankomende zaterdag Tweemaal Zes de eerste tegenstander is op ons eigen sportpark. De support is meer dan welkom, dus tot zaterdag!!

Doelpuntenmakers Tiel’72 2: Sven Verwoert (4), Auke Links (4), Tijn van Ommeren (3), Emi Smit en Anouk Boudewijn

Doelpuntenmakers Tiel’72 1: Gerhard Gouderjaan (6), Damian Vos (6), Thomas van Maurik (2), Pascal van der Lans, Mariska Kocken en Marleen Verweij