Selectie Tiel’72 start zaalseizoen met gemengd resultaat | Korfbalvereniging Tiel'72

De start van de zaalcompetitie stond op het programma afgelopen zaterdag. Het tweede startte het zaalseizoen tegen OVVO 3 in Maarssen en het eerste trad aan tegen PSV/lifovragen.nl 1 in Eindhoven. Tiel’72 2 had het lastig met OVVO en verloor uiteindelijk met 15-10. Het vlaggenschip kon de gehele wedstrijd moeilijk loskomen van PSV, maar won uiteindelijk met 19-25.

De voorbereiding van de ploeg van coach Kalijn van Harten was prima en ze startte dan ook goed aan de eerste zaalwedstrijd. Een 4-2 achterstand werd door de bezoekers omgebogen naar een 4-7 voorsprong. Toch rechtte OVVO de rug en pakte de score weer op, waardoor de ploegen met 11-11 gingen rusten.

Na rust bleef het even gelijk opgaan tot een 13-13 tussenstand, tot de klad erin kwam bij Tiel’72. Bij 16-13 probeerde coach Van Harten met wat tactische wissels het spel om te keren, maar Tiel’72 kreeg het initiatief in de wedstrijd niet meer te pakken. De eindstand was dan ook uiteindelijk 20-15.

Het vlaggenschip reisde af naar Eindhoven voor de ontmoeting met PSV, in het voetbal goed bekend maar in het korfbal een minder bekende tegenstander. Uit de voorbeschouwing die afgelopen vrijdag online kwam op onze website bleek de doelstelling voor het zaalseizoen van Tiel’72 1 al luid en duidelijk: kampioen worden.

Tiel’72, dat met Damian Vos en Femke de Rooij op de bank begon, startte ondermaats. In de beginfase lukten het de oranjehemden niet om PSV kwijt te raken. Pas bij een 5-5 tussenstand wisten de bezoekers voor het eerst echt aan te zetten en een gaatje te slaan. Binnen vier minuten zorgde Tiel’72 door het derde en vierde doelpunt alweer van Niels van der Vlerk voor een 5-9 tussenstand. Toch gaven de Eindhovenaren zich niet gewonnen en knokten zich terug tot 10-11. Mede door twee doelpunten van Gerhard Gouderjaan gingen de Tielenaren met een comfortabele stand van 10-14 de kleedkamer in.

Na rust drukte Marleen Verweij direct de stempel door een van haar schoten te verzilveren. Het verschil was vijf doelpunten, maar dit verschil voelde niet genoeg om de wedstrijd als gewonnen te beschouwen. Dit werd bevestigd doordat de rood-witten het verschil wisten te verkleinen naar drie doelpunten: 15-18. Pas nadat de Tielse brigade vijf keer op een rij wist te scoren en de stand op 15-23 bracht, voelde de wedstrijd als gewonnen.

Het grootste doelpuntenverschil werd met nog drie minuten te spelen op het scorebord gezet: 16-25. Tiel’72 liet met nog drie minuten spelen toch nog drie doelpunten door, waardoor de scheidsrechter uiteindelijk affloot met een 19-25 eindstand. Voor de volgende wedstrijd tegen Fortissimo zal de ploeg van coach André van de Haar minder doelpunten tegen willen krijgen. Het vlaggenschip speelt zaterdag om 14:55 uur in de Betuwehal tegen Fortissimo, dus komt dat zien!

Doelpuntenmakers Tiel’72 2: Merlijn Köhler (5), Tim van Zoest (3), Sven Verwoert, Meike Brink, Tijn van Ommeren, Gerhard Gouderjaan, Jesper van Valburg, Kim Brink en Anouk Boudewijn

Doelpuntenmakers Tiel’72 1: Niels van der Vlerk (7), Gerhard Gouderjaan (4), Roos Schrader (4), Marleen Verweij (4), Mariska Kocken, Pascal van der Lans, Thomas van Maurik, Femke de Rooij, Shenna Sleurink en Damian Vos