Selectie Tiel’72 pakt volle buit tegen Devinco | Korfbalvereniging Tiel'72

Het was een goed weekend voor de selectie van Tiel’72. Afgelopen zaterdag namen zowel Tiel’72 2 als Tiel’72 1 de punten mee naar huis vanuit Deventer. Het tweede had geen kind aan Devinco 2 en won gemakkelijk: 4-13. Het vlaggenschip had daarentegen moeite met het traag spelende Devinco: 11-12.

Beide ploegen hadden aan het begin van de wedstrijd moeite met scoren, maar het was vooral Tiel’72 2 die de meeste kansen had. Pas na 10 minuten spelen werd de score geopend met een vrije bal door Luc van Harten. Aan het spel heeft het niet gelegen, want de ploeg van trainer Kalijn van Harten creëerde veel kansen maar de ballen vielen gewoon niet. Gelukkig stond de verdediging als een huis en liet Tiel’72 in de eerste helft geen enkel doelpunt door. Tijn van Ommeren en Kim Brink wisten voor rust de korf nog te vinden, waardoor de ploegen met een 3-0 tussenstand de kleedkamers in gingen.

Na rust werd er dit keer gelukkig een stuk sneller gescoord, nu door Patrick van Westrienen. In de tweede helft begon het scoren te lopen en werden de kansen meer en meer afgemaakt. Verdedigend stond het nog steeds sterk, waardoor Devinco niet verder kwam dan vier doelpunten. Tiel’72 scoorde over verschillende schijven met als resultaat een ruime 13-4 overwinning voor de bezoekers uit Tiel.

De vorige ontmoeting met Devinco op een druilerige, regenachtige zaterdag liep uit op een gelijkspel. Gelukkig waren de weersomstandigheden dit keer totaal omgedraaid en scheen het zonnetje volop. Sierd Hettema opende de score voor de bezoekers uit Tiel. De ploeg van trainer Mathijs Ramaker probeerde koste wat het kost het vertragende spel van Devinco te vermijden. Toch pakten zij uiteindelijk het eerste gaatje van twee doelpunten, maar Naomi Coenhein trok de stand weer gelijk met twee korte kansen. Devinco reageerde met een schot en even leek het dat zij met een minimale voorsprong gingen rusten, maar Mariska Kocken scoorde op slag van rust de gelijkmaker met een schot: 7-7.

Tiel’72 kwam scherp en vastberaden uit de kleedkamer en nam het initiatief in de wedstrijd over door een gaatje te slaan naar 9-12. Hoewel de Tielenaren tot goede kansen bleven komen, lukte het niet meer om de korf te vinden. De spreekwoordelijke deksel op de korf zat potdicht. Gelukkig was het gat dat Tiel’72 eerder sloeg groot genoeg, want Devinco wist ondanks een strafworpenregen niet meer aan te haken: 11-12.

Doelpuntenmakers Tiel’72 1: Naomi Coenhein (3), Sierd Hettema (2), Niels van der Vlerk (2), Gerhard Gouderjaan (2), Mariska Kocken (2) en Pascal van der Lans.