Selectie Tiel’72 pakt veel punten na drukke speelweek | Korfbalvereniging Tiel'72

De selectie van Tiel’72 moest aan de bak vorige week met een inhaalwedstrijd op donderdag in Almelo tegen AKC en een thuiswedstrijd op zaterdag tegen Sparta uit Nijkerk. Donderdag nam de selectie de volle buit aan punten mee terug naar Tiel, maar dit lukte zaterdag niet tegen Sparta. Tiel’72 2 gaf een voorsprong uit handen nadat de score stokte: 12-13. Het vlaggenschip wist wel overtuigend te winnen van Sparta: 14-8.

Ook donderdag tegen AKC stokte de score bij de ploeg van trainer Kalijn van Harten. Tiel’72 2 schoot uit de startblokken in de eerste helft met een ruststand van 4-11, maar na rust lieten de Tielenaren de teugels een beetje vieren. Het scoren ging moeizamer en AKC kwam terug tot 8-13, maar het lukte de bezoekers om toch nog even aan te zetten en verder uit te lopen naar 12-18. Daarna kwam het tweede niet meer in de problemen en won uiteindelijk met 15-19.

Ons vlaggenschip wist afgelopen donderdag promotie naar de 1e klasse veilig te stellen na winst op AKC, maar makkelijk ging dat allerminst. Al snel keken de bezoekers uit Tiel tegen een kleine achterstand aan, die uiteindelijk omgebogen werd naar een 5-10 voorsprong. Toch werd deze voorsprong uit handen gegeven, waarna het stuivertje wisselen werd tussen beide ploegen. Tot de laatste minuut was de stand gelijk en interim-trainer Mathijs Ramaker had duidelijke afspraken gemaakt met het aanvalsvak: bal in de aanval houden en het goed uitspelen. Hierdoor kreeg Naomi Coenhein vier kansen op rij, en in de laatste 20 seconden vond zij nog het gat van de korf waardoor de winst voor Tiel’72 was.

Tiel’72 – Sparta (N)
Na één dagje rust op vrijdag stond de volgende wedstrijd alweer op het programma voor de selectie tegen Sparta uit Nijkerk. Hoewel de start voor de bezoekers was – die een voorsprong van 3-5 wisten te pakken – ging de thuisploeg met een kleine voorsprong de rust in door onder andere drie doelpunten van Damian Vos: 8-6. Ook na rust startte de thuisploeg goed met opnieuw drie doelpunten, maar daarna viel de score stil aan de kant van Tiel’72. Sparta scoorde wel, waardoor ze van een 11-6 achterstand terugkwamen tot gelijke hoogte: 11-11. Hoewel er goed verdedigd werd door de ploeg van coach Van Harten, bleef Sparta het gat van de korf vinden. Ook de wissels konden niet meer voorkomen dat de bezoekers uit Nijkerk er uiteindelijk met de winst vandoor gingen: 12-13.

Voor het vlaggenschip was het een belangrijke wedstrijd tegen Sparta, de nummer drie van de competitie. Hoewel promotie naar de 1e klasse nu een feit is, is het kampioenschap ook nog altijd in zicht en dus moet er gewonnen worden van Sparta. Hoewel de eerste helft moeizaam ging, pakte het vlaggenschip wel een 3-0 voorsprong. Op de eerste score van Sparta, antwoordden Naomi en Maureen van Aken met twee doelpunten voor de thuisploeg: 5-1. Na rust ging de score heen en weer, maar invaller Niels van der Vlerk wist in de eerste aanvallen gelijk twee keer de korf te vinden waardoor er een 12-6 tussenstand op het scorebord stond. Sparta kon dit niet meer inhalen, waardoor Tiel’72 twee punten kon bijschrijven in de strijd om het kampioenschap. Op dit moment heeft Tiel’72 één punt voorsprong op KVZ.

Doelpuntenmakers Tiel’72 (tegen AKC): Gerhard Gouderjaan (7), Naomi Coenhein (6), Linda Nijenhuis (3), Niels van der Vlerk, Sierd Hettema en Thomas van Maurik

Doelpuntenmakers Tiel’72 (tegen Sparta): Naomi Coenhein (3), Niels van der Vlerk (2), Gerhard Gouderjaan (2), Sierd Hettema (2), Pascal van der Lans (2), Thomas van Maurik, Marleen Verweij en Maureen van Aken