Selectie Tiel’72 pakt de volle buit tegen Rust Roest | Korfbalvereniging Tiel'72

Voor de selectie van Tiel’72 stond er na de vakantieweken gelijk twee cruciale wedstrijden op het programma tegen de selectie van Rust Roest uit Eindhoven. Bij winst was handhaving in de eerste klasse zeker voor Tiel’72 2 en voor Tiel’72 1 moest er gewonnen worden om degradatie nog te voorkomen.

Coach Kalijn van Harten had een bijzondere voorbespreking voor Tiel’72 2, waardoor haar ploeg ontspannen de wedstrijd in ging. Rust Roest begon sterk en kwam met 1-3 voor, maar dit was de enige voorsprong die de bezoekers gehad hebben tijdens de gehele wedstrijd. Onder andere Tim van Zoest – die in de basis startte – was goed op schot. Bij rust had de thuisploeg een comfortabele voorsprong van 13-5.

Ook in de tweede helft behield Tiel’72 de rust en het overmacht in de wedstrijd. Ook invallers Auke Links en Rens Koevoet pikten op de valreep nog een doelpuntje mee. Met een overtuigende 24-10 winst was handhaving een feit voor Tiel’72 2.

Voor het vlaggenschip van Tiel’72 staat er elke wedstrijd veel op het spel, want de ploeg van interim-trainer Mathijs Ramaker zit nog in de gevarenzone voor degradatie. Het kostte de thuisploeg dan ook een paar minuten om het gat van de korf voor het eerst te vinden, maar door een sterke verdediging werden ook de gasten uit Eindhoven op nul doelpunten gehouden. Thomas van Maurik opende uiteindelijk de score en hierna kwamen de Tielenaren lekker in hun ritme.

Bij een 6-2 tussenstand nam Rust Roest een time-out, maar de thuisploeg bleef doorgaan met scoren en ook verdedigend stond het sterk. Marleen Verweij was lekker op schot en mede dankzij haar doelpunten ging de ploeg met een 14-7 de kleedkamers in bij rust.

Na rust was de scherpte even verdwenen en dit zorgde ervoor dat Rust Roest het gat kon verkleinen naar 14-10. Gelukkig kwam de focus snel weer terug en werd het ritme van de eerste helft weer terug gevonden. Ook verdedigend was de thuisploeg scherp en gaven ze veel druk, waardoor veel ballen onderschept werden. Gerhard Gouderjaan gooide de wedstrijd in het slot met een mooie vrije bal die hij met één hand wist te scoren: 21-15.

Doelpuntenmakers: Marleen Verweij (6), Gerhard Gouderjaan (4), Pascal van der Lans (4), Sierd Hettema (4), Naomi Coenhein (2) en Thomas van Maurik.