Selectie Tiel’72 houdt volle buit aan punten in Tiel tegen Tweemaal Zes | Korfbalvereniging Tiel'72

Het was afgelopen weekend alweer tijd voor de returns in de aangepaste competitie. Daarom kwam Tweemaal Zes uit Maartensdijk op bezoek in Tiel voor de return. Tiel’72 2 won de eerste wedstrijd heel overtuigend van Tweemaal Zes in Maartensdijk, maar bij het eerste verliep de eerste wedstrijd nogal stroef. Dit weekend pakte Tiel’72 meer dan terecht de volle buit aan punten tegen Tweemaal Zes: Tiel’72 2 won met 20-14 en Tiel’72 1 met 15-13.

De omstandigheden voor twee goede potten korfbal waren gunstig: prima temperatuur, lekker zonnetje en publiek dat in grote getalen aanwezig was langs de lijn. In het kader van de Week van de scheidsrechter kregen de scheidsrechters voorafgaand aan de wedstrijd nog een presentje.

De start van het tweede was sterk en de ploeg van Kalijn van Harten pakte dan ook al snel een voorsprong. Het lukte goed om snel en makkelijk kansen te nemen, waardoor de doelpunten vanzelf vielen. De coach van Tweemaal Zes kwam met een plan B om bij te blijven en de ploeg ging achterverdedigen, om zo de score van Tiel’72 te stagneren. Dit had alleen niet het gewenste effect. Na rust liepen de oranjehemden nog verder uit van Tweemaal Zes. De scheidsrechter zorgde hier en daar voor wat verwarring in de wedstrijd, doordat er vier doelpunten werden afgefloten. Dit haalde de ploeg even uit de concentratie, waardoor Tweemaal Zes toch nog wat dichterbij kon komen: 20-14.

Bij Tiel’72 1 waren de doelpunten nog schaars in de eerste helft. Verdedigend had de ploeg van coach André van de Haar de zaakjes goed op orde, maar aanvallend was dat minder het geval. Er moest door het eerste aanvalsvak hard gewerkt worden om tot doelpunten te komen. Dit gold gelukkig niet voor Niels van der Vlerk die door zijn eerste twee schoten de tussenstand op 3-1 bracht. Hoewel de doelpunten op twee handen te tellen waren, was de spanning de hele wedstrijd te voelen. Door goals van Damian Vos en Maureen van Aken zochten de spelers de kleedkamers op met een 5-4 ruststand.

De tweede helft was een stuk aantrekkelijker voor het publiek. Even keken de oranjehemden tegen een achterstand aan bij een 6-7 tussenstand. Het lukte Tiel’72 om het initiatief terug te pakken door twee identieke doelpunten van Marleen Verweij: 10-8. Ruim afstand nemen van Tweemaal Zes lukte echter niet, want de spanning bleef tot het einde van de wedstrijd om te snijden. Een 13-10 voorsprong werd uiteindelijk nog een 14-13 stand met nog één minuut te spelen. Gerhard Gouderjaan gooide de wedstrijd in het slot met de bevrijdende 15-13 toen er nog 30 seconden te spelen waren.

Met deze winst staat Tiel’72 1 nu op een gedeelde tweede plaats met vier punten uit vier wedstrijden. Volgend weekend reist de selectie af naar Nijmegen voor de return tegen Noviomagum.

Doelpuntenmakers Tiel’72 2: Sven Verwoert (5), Merlijn Köhler (4), Anouk Boudewijn (3), Auke Links (3), Roos Schrader (2), Kim Brink (2) en Tim van Zoest.

Doelpuntenmakers Tiel’72 1: Niels van der Vlerk (4), Gerhard Gouderjaan (3), Marleen Verweij (3), Pascal van der Lans (2), Damian Vos, Femke de Rooij en Maureen van Aken.