Selectie Tiel’72 houdt punten in huis tegen OVVO en PSV | Korfbalvereniging Tiel'72

Tiel’72 1&2 speelden afgelopen zaterdag beide een thuiswedstrijd in de altijd gezellige Betuwehal. Een zaterdag met wederom grote belangen. Voor Tiel 2 een kans om bij winst bij de bovenste vier te behoren. Voor Tiel 1 is puntenverlies geen optie en staat nu tweede in de poule.

Tiel’72 2 had van tevoren een duidelijk plan, namelijk die twee punten pakken in eigen huis. Hierdoor zou dit tweede team zich vrij kunnen spelen van de onderste vier teams en zich scharen bij de bovenste vier.

De wedstrijd begon goed; door de strijdlust van de ploeg van Kalijn van Harten pakte Tiel ‘72 al snel de leiding in de wedstrijd. Door de verdedigende druk van onze oranjehemden kwam OVVO moeilijk tot scoren en liep Tiel verder uit. Bij de stand 6-1 wisselde OVVO: twee snelle heren werden in hetzelfde vak gezet. Hierdoor kwam de ploeg uit Maarssen beter in de wedstrijd. Dit was het moment voor coach Van Harten om ook tactische wissels in te brengen. Met een voorsprong van 14-9 werden de kleedkamers opgezocht.

Na de rust kwamen de Tiel 2 spelers niet helemaal scherp terug; al snel kregen ze drie doelpunten tegen, waardoor OVVO terugkwam naar 14-12. Dit was dan ook het moment voor de Tielse spelers om de koppies erbij te houden en weer te gaan spelen zoals in de eerste helft. Deze opdracht kon Tiel’72 2 knap realiseren en ze kwamen daardoor weer snel op een ruime voorsprong van 19-13. Het enige wat nu nog hoefde te gebeuren was de wedstrijd rustig uit te spelen en dat lukte! De wedstrijd werd gewonnen met een eindstand van 26-24.

Aansluitend stond de wedstrijd tussen Tiel’72 1 en PSV 1 op het programma. Dit was de eerste returnwedstrijd van de nog komende ontmoetingen. De wedstrijd begon veelbelovend voor de ploeg van coach André van de Haar, met een snelle start door een strafworp van Shenna Sleurink; 1-0. Het team wist al snel de voorsprong uit te breiden naar 5-0. Desondanks liet de tegenstander zich niet ontmoedigen en scoorde het eerste tegendoelpunt: 5-1.

Tiel’72 bleef gemakkelijk doelpunten maken. Marleen, Pascal, Gerhard en Thomas voegden elk een mooi doelpunt toe aan de totale score, waardoor het team met een comfortabele voorsprong de rust inging, met een stand van 9-3.

Na de rust leek Tiel’72 echter de focus een beetje te verliezen, wat resulteerde in meerdere tegendoelpunten. PSV 1 slaagde erin om het gat te verkleinen, mede doordat de aandacht verslapte en Tiel72 1 moeite had met het vinden van de korf. Er werden veel kansen gecreëerd, het ontbrak echter in de afronding. Gelukkig bleef de voorsprong altijd minimaal 5 doelpunten.

Ondanks deze mindere periode in de tweede helft, herstelde ons vlaggenschip zich prima en sleepte de overwinning terecht binnen: 19 -11. De gedeelde koppositie in de poule blijft gehandhaafd.

Voor volgende week staat de wedstrijd tegen Fortissimo 1 op het programma, wat wederom een spannende wedstrijd belooft te worden.

Doelpuntenmakers Tiel 1: Gerhard Gouderjaan 5, Niels van der Vlerk 3, Marleen Verweij 2, Roos Schrader 2, Shenna Sleurink 2, Pascal van der Lans, Thomas van Maurik, Femke de Rooij, Mariska Kocken en Anouk Boudewijn

Doelpuntenmakers Tiel 2: Tijn van Ommeren 6, Anouk Boudewijn 5, Sven Verwoert 4, Kim Brink 4, Tim van Zoest 4, Merlijn Kohler 3