Selectie Tiel’72 houdt punten in eigen huis | Korfbalvereniging Tiel'72

De eerste thuiswedstrijden van dit zaalseizoen stonden op het programma voor onze selectie. Tiel’72 2 speelde tegen Apeldoorn 2 en Tiel’72 1 ontving Fortissimo. Waar de doelpunten in overvloed waren bij het tweede, verliep het scoren bij het vlaggenschip een stuk moeizamer. Beide teams kwamen als winnaars uit de bus: Tiel’72 2 won met 30-23 en Tiel’72 1 met 19-15.

Tiel’72 2 startte erg sterk: Auke Links maakte 2 snelle doelpunten en Tim van Zoest onderschepte een aantal ballen, waardoor Apeldoorn niet aan aanvallen toekwam. Na vijf minuten spelen stond het dan ook 7-3 in het voordeel van de ploeg van Kalijn van Harten. Beide vakken stonden als een huis en speelden lekker samen, en uiteindelijk werd 50 procent van de aanvallen omgezet in een doelpunt. Hierdoor stond het bij rust al 19-10 in het voordeel van de thuisploeg.

Na rust was het vooral zaak om dit gat niet kleiner te laten worden en de punten in Tiel te houden. Mede door een sterk spelende Meike Brink – die veel assists gaf en zelf ook goed mee wist te scoren – lukte het om Apeldoorn niet veel dichterbij te laten komen. Uiteindelijk won Tiel’72 2 met 30-23 overtuigend van Apeldoorn 2, waardoor de rug weer is gerecht na de nederlaag van vorige week.

Het vlaggenschip was na een goede trainingsweek klaar voor de ontmoeting met Fortissimo. Fel en vol energie starten om zo vroeg mogelijk het verschil te maken, dat was het strijdplan van de ploeg van coach André van de Haar. Dit bleek in de eerste helft niet zo makkelijk te zijn, want Fortissimo pakte zelfs een aantal keer de leiding. Het was stuivertje wisselen in de eerste helft, want de doelpunten vielen over en weer. De kleedkamers werden opgezocht met een 8-9 ruststand in het voordeel van de bezoekers uit IJsselstein.

Na rust moest er duidelijk iets gebeuren voor de ploeg van Van de Haar. Ook in de tweede helft bleef het een taaie wedstrijd waarbij Tiel’72 het zeker niet cadeau kreeg van Fortissimo. Uiteindelijk kon de thuisploeg een beetje weglopen doordat Femke de Rooij en Roos Schrader het gat van de korf makkelijk wisten te vinden. Hierdoor werd het gat met een paar minuten te spelen vergroot naar vijf doelpunten. Fortissimo wist dit gat niet meer te dichten waardoor de eindstad uiteindelijk 19-15 werd.

Doelpuntenmakers Tiel’72 2: Tim van Zoest (5), Kim Brink (5), Merlijn Köhler (5), Meike Brink (4), Auke Links (4), Anouk Boudewijn (3), Tijn van Ommeren (3) en Sven Verwoert

Doelpuntenmakers Tiel’72 1: Roos Schrader (4), Femke de Rooij (4), Niels van der Vlerk (3), Gerhard Gouderjaan (3), Mariska Kocken (3), Marleen Verweij (2)