Selectie Tiel’72 doet goede zaken in een stampvolle Betuwehal | Korfbalvereniging Tiel'72

De Betuwehal was goed gevuld afgelopen zaterdag voor de thuiswedstrijden van onze selectie. Tiel’72 2 speelde tegen De Meeuwen 2 en Tiel’72 1 nam het op tegen laagvlieger SkunK. Beide wedstrijden werden overtuigend gewonnen.

De start van de wedstrijd van de ploeg van coach Kalijn van Harten was wat stroef. De doelpunten vielen om en om, maar aan beide kanten ging het moeizaam tot Tiel’72 opeens de flow had gevonden. De thuisploeg liep daardoor snel uit van 3-4 naar 10-4. Toch gaf De Meeuwen zich niet gewonnen en wisten zij ook in de juiste flow te komen. Met name de afstandsschoten vlogen er aan de kant van de bezoekers ineens gemakkelijk in.

Dankzij een tactische vakwissel van Van Harten waarbij de heren werden gewisseld van vak kreeg De Meeuwen het vlak voor rust toch nog erg lastig. De thuisploeg ging dan ook met een voorsprong de kleedkamers in. Na rust was het Tiel’72 dat goed uit de startblokken kwam. De Meeuwen kreeg hierdoor geen schijn van kans meer en de thuisploeg liet zien dat er geen punten te behalen waren in Tiel. De ploeg van Van Harten liep al snel uit naar een voorsprong van 19-11. In de laatste minuten kregen een aantal wissels ook nog wat speelminuten en liep Tiel’72 verder uit naar 21-14.

Voor het vlaggenschip van Tiel’72 stond een ontmoeting met SkunK uit Nijmegen op het programma. Een groepje fanatiekelingen binnen de vereniging is afgelopen week druk bezig geweest om de hal oranje-zwart te laten kleuren en verschillende sfeeracties op te starten, om de ploeg van trainer André van de Haar te steunen op weg naar promotie naar de 1e klasse.

Ook bij het eerste verliep de start van de wedstrijd stroef. Pas na zeven minuten mocht de thuisploeg de eerste treffer noteren. Hierna kwamen de oranjehemden los en liepen ze vrij eenvoudig uit naar een voorsprong van 13-4 bij rust. Ook na rust lukte het de bezoekers uit Nijmegen niet om de spanning terug te brengen in de wedstrijd. De thuisploeg bleef volwassen korfballen en speelde de wedstrijd zakelijk uit tot er een 24-9 eindstand op het scorebord stond.

Door deze winst konden twee belangrijke punten worden bijgeschreven op weg naar promotie. Volgende week staat de ontmoeting met mede-kampioenskandidaat Rust Roest op het programma. Dit belooft een echte kraker te worden in Eindhoven, dus publiek is meer dan welkom om 15:40 uur in de Strijphal.

Doelpuntenmakers: Gerhard Gouderjaan (8), Damian Vos (3), Femke de Rooij (3), Marleen Verweij (3), Roos Schrader (3), Shenna Sleurink (2), Mariska Kocken en Tim van Zoest