Puntloos weekend voor selectie Tiel’72 | Korfbalvereniging Tiel'72

Het was een bijzonder weekend voor Tiel’72. Afgelopen zaterdag 26 november speelde de selectie voor het eerst hun competitiewedstrijden in de eerste klasse. Helaas lukte het niet om dit bijzondere weekend te verzilveren met de volle vier punten in eigen huis. Tiel’72 2 ging onderuit tegen het zeer ervaren Dalto 5 en Tiel’72 1 verloor op de valreep van Fiducia.

De eerste klasse is voor Tiel’72 2 – onder leiding van Kalijn van Harten – een leuke uitdaging komend zaalseizoen. De start van de wedstrijd tegen Dalto 5 was veelbelovend. Dankzij doelpunten van onder andere Robbin de Vries en Anouk Boudewijn stond al snel een 3-0 voorsprong op het scorebord. De ervaren bezoekers uit Driebergen werden hierdoor wakker geschud en schakelden al snel een tandje bij, waardoor zij beter in hun spel kwamen. Dalto 5 is een ploeg met kundige spelers die allen zeer veel ervaring hebben, sommigen zelfs op het hoogste niveau.

De voorsprong van Tiel’72 werd vakkundig weggevaagd en ze speelden de wedstrijd kundig uit. Aan Tielse zijde miste de schotkracht die de ploeg afgelopen weken wel had. Hierdoor kon Dalto van een 5-14 ruststand verder uitlopen naar een 14-23 eindstand. Positief punt aan de eerste wedstrijd van Tiel’72 2 in de eerste klasse was dat Tim van Zoest een goede invalbeurt maakte. Volgende week wacht de wedstrijd tegen Noviomagum.

Tiel’72 1 ziet gelijkspel uit handen glippen in slotseconden
Aan het begin van de wedstrijd stond het vizier nog niet op scherp bij de thuisploeg. Fiducia pakte daarom al snel een 0-3 voorsprong. Mede dankzij een scherp schietende Gerhard Gouderjaan werd het gat met de bezoekers uit Vleuten niet groter en gingen de ploegen de kleedkamers in bij een 11-13 ruststand.

Na rust lukte het Tiel’72 om beter om te gaan met het fysieke spel van Fiducia en kon de ploeg van trainer Daan van der Klis mee blijven scoren. In de laatste minuten wist de thuisploeg het ontzettend spannend te maken. Bij een 21-22 tussenstand kreeg Tiel’72 in de laatste minuut een strafworp mee, die koelbloedig werd afgemaakt door Gerhard. Zo stond Tiel’72 – voor het eerst in de wedstrijd – op gelijke hoogte met Fiducia. Toch wisten de bezoekers in de slotseconden de korf nog te vinden, waardoor Tiel’72 alsnog met lege handen stond.

Doelpuntenmakers Tiel’72 1: Gerhard (7), Pascal (5), Naomi (3), Mariska (2), Niels, Sierd, Shenna, Maureen en Damian